Wpis z mikrobloga

Mirki czy jest możliwość wyszukania w internecie sprężyny samochodowej ale po samych wymiarach? Do auta od syna nie da się kupić sprężyn w polsce. Tylko zagranicą. Może by spasowała z jakiegoś innego samochodu? Mam wszelkie wymiary sprężyny. Chodzi o przednie sprężyny ale tylne też chętnie bym kupił.
Auto to mustang sn95
#motoryzacja #mechanikasamochodowa
kupczyk - Mirki czy jest możliwość wyszukania w internecie sprężyny samochodowej ale ...

źródło: temp_file4818892070854910538

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kupczyk: Wbrew pozorom w tabelce którą masz nie ma wielu parametrów.
Część można próbować zgadnąć, część można próbować obliczyć, ale wychodzą dziwne rzeczy.
Do tego przednia i tylna z tabelki identyczna - ja może nie wiem do końca co to ten sn95, ale w internecie sporo zdjęć sprężyn do różych Mustangów i przednie i tylne są wyraźnie inne.

Bo 279mm sprężyny ściśniętej przy pręcie 15.9mm daje 17 zwojów, a to przy 12cm średnicy daje bardzo dziwną sprężynę jak na
  • Odpowiedz
@kupczyk: znajdź numer oem sprężyny i szukaj zamienników, może występują w innych autach. Tylko zawsze przed zakupem porównuj długość, żeby auto nie stało za wysoko.
  • Odpowiedz
@kupczyk: Jeśli to zdjęcie przedstawia faktyczny produkt, to na oko jakieś 10,5 zwoju, chyba cięte, chociaż ostatni zwój może trochę podgięty - ale to będzie widać na starych.

Zakładając że dane z tabelki, chociaż długość 373mm, średnica 121mm i drut 15,9mm to pewnie mniej więcej coś takiego już zamówisz.
  • Odpowiedz
nie da się kupić sprężyn w polsce. Tylko zagranicą.

@kupczyk: A w czym problem aby zamowic za granicą w sklepie? Albo odezwać sie do sklepów w pl sprzedajacych klamoty do mustangow czy amerykancow zeby sprowadzili?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@biskup2k masz racje. Ostatnio zamawiałem część za ~80 zł i suma sumarum wyszło 210 zł to dlaczego mam nie zaoszczędzić?
Zdawałem sobie sprawę kupuje to auto, że tanio nie będzie. Jestem na to przygotowany. Ale skoro mógłbym kupić coś taniej w polsce to chyba normalne.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@hellfirehe troszkę #!$%@?łem bo jak miałem ja na wierzchu to nie zrobiłem pomiarów. Demontaż nie jest zbyt prosty i nie chce znowu tego robić. Tam nie ma McPhersona więc nie jest łatwo wyjąć i założyć sprężynę.
  • Odpowiedz