Wpis z mikrobloga

Jak ja nienawidzę tej p---------j roboty xd
Robimy gruntowe sprzątanie sieci - likwidacja beczek/pchełek na kablach, aktualizacja przełączników, przerabianie punktów dostępowych czy wymiana za krótkich kabli między punktami bo przez ostatnie 15 lat nic nie było robione tylko dokładane kable.
Czyli inaczej robienie od zera całej sieci na uczelni... 22 sale komputerowe, ponad 20 biur do września czas.
Oczywiście w międzyczasie normalne obowiązki...
Mogę umrzeć? Tak po prostu xdddd
#siecikomputerowe #pracbaza #korposwiat
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Rad-X: nie, mamy jedną beczkę na kablu do jednego z punktów zbiorczych - na trunku, kilka sal pc + 4-5 biur. od ponad roku losowo co jakiś czas musimy wymieniać beczkę bo sie psuje, co się z nimi dzieje? nie wiem, już wymienialiśmy na 4 końcach tego kabla końcówki, testowo wymieniliśmy przełączniki i d--a. kabel jest tragicznie pociągnięty i częściowo zamurowany.
znamy kilka takich kabli, więc padła decyzja - ciągniemy
  • Odpowiedz
  • 0
@przegrywam_przez_miasto: całymi dniami to niema czasu się wysrać, przerwa 15min w ciągu dnia? pamiętam z poprzedniego życia, chwila na śniadanie? to maile od studentów czy wykładowców ogarniasz albo od zwierząt z innych działów, albo przeglądasz wykresy z munina/zabixa z serwerów ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@mati1990: w Ministerstie Finansów dawno temu była akcja, budowlańcy robili remont i przecięli kable w głównym pionie, jakieś 100 sztuk :) Tak po środku, bo im przeszkadzały.
  • Odpowiedz