Wpis z mikrobloga

Siatkówka z oczywistych względów sportem narodowym nie jest (z takich samych, z jakich nigdy sportem narodowym nie był rzut młotem). Ale myślę, że możemy pójść na kompromis i umówić się, że siatkówka jest sportem narodowym na Igrzyskach, czyli mega ważnym wydarzeniu. Sam hejtuję siatkówkę, ale na IO zawsze najbardziej mnie interesuję wyniki właśnie w siatce (męskiej oczywiście, a nie ta paraolimpiada kobieca).

#paryz2024 #siatkowka
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Gours różnic między siatkówką a rzutem młotem jest jednak kilka. Przede wszystkim - ilość ludzi którzy uprawiają te sporty. W siatkówkę grał w życiu każdy, w wieku szkolnym grywa każdy, a ludzi trenujących siatkówkę w Polsce jest tyle że ta liczba jest drugą lub trzecią po piłce nożnej (licząc sporty zespołowe). Młota w ręku nie miała nigdy w życiu znakomita większość Polaków.
Do tego oglądalność - siatkówka nieporównywalnie mniejsza do piłki
  • Odpowiedz
  • 0
@BaZyL4: nie chodziło mi o porównanie, ale po prostu to, że o tym, co jest dyscypliną narodową nie decydują sukcesy w niej
  • Odpowiedz
@Gours Siatkówka to 5 sport na świecie, (popularniejszy niż koszykówka, mniej popularny niż kopana). Nic mniej nic więcej :). Czy coś trzeba z tym robić, konstytuować? Nie sądzę.
  • Odpowiedz
Siatkówka z oczywistych względów sportem narodowym nie jest (z takich samych, z jakich nigdy sportem narodowym nie był rzut młotem). Ale myślę, że możemy pójść na kompromis i umówić się, że siatkówka jest sportem narodowym na Igrzyskach, czyli mega ważnym wydarzeniu. Sam hejtuję siatkówkę, ale na IO zawsze najbardziej mnie interesuję wyniki właśnie w siatce (męskiej oczywiście, a nie ta paraolimpiada kobieca).

@Gours: Siatkówka nie jest, nie była i nigdy
  • Odpowiedz