Aktywne Wpisy
krzaczor93 +193
"By gospodarkę uzdrowić, wybieraj produkt krajowy" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jest straszne, że wystarczy aby jakiś Mark z US&A wyjął wtyczkę, a większość ludzi zostaje w zasadzie pozbawiona zdolności komunikacji przez Internet (co przy okazji obnaża też ich uzależnienie od tego medium).
#facebook #internet #socialmedia
Jest straszne, że wystarczy aby jakiś Mark z US&A wyjął wtyczkę, a większość ludzi zostaje w zasadzie pozbawiona zdolności komunikacji przez Internet (co przy okazji obnaża też ich uzależnienie od tego medium).
#facebook #internet #socialmedia
maniek74 +281
Obowiązujący akt prawny z 01.07.2024 dotyczący odmowy pełnienia służby wojskowej podczas wojny.
Czyli prawo podejmowane po raz kolejny bez konsultacji z ludźmi w „demokratycznym" kraju, z konsekwencją dla facetów.
Dla wszystkich tych co wcześniej pisali że postrzelą innych lub siebie - powodzenia.
Prawdopodobnie będzie u nas tak jak na Ukrainie.
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-karny-16798683/art-341
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #pieklomezczyzn #prawo #niebieskiepaski #libertarianizm #anarchokapitalizm
Demokracja w ktorej zyjemy polega na tym ze wybieramy przedstawicieli ktorzy tworza prawo. nie musza sie konsultowac.
A ze spoleczenstwo to debile i wybiera takich a nie innych to juz zupelnie inna sprawa.
Z jednej strony tworzą prawa z konsekwencjami dla mężczyzn, by za chwilę rozpaczać nad „piekłem kobiet" w sytuacji gdzie to nie kobiety giną
@Xing77: A kto wybiera przedstawicieli? Kosmici? jednorozce? krasnoludki czy smerfy? A czekaj... moze to lud wybiera?
Kiedys myslalem tak jak Ty. Ze demokracja bezposrednia to rewelacja. BO widzialem jak to dziala w
Wojna nie jest normalną sytuacją, i nie jest nikomu do niczego potrzebna, a jedyne czego potrzebujemy to zaprzestania traktowania ludzi jak mięso armatnie.
@gorzki99
@Xing77: Tego dnia weszła ostatnia nowelizacja (możesz sprawdzić to w ISAPie) i dotyczyła czegoś innego, a zmiany wprowadziła ustawa o rewitalizacji odry.
Natiomiast artykuł 341. obowiązuje w tym samym brzmieniu od... 1997 roku, co możesz sprawdzić np. tutaj.
Ogółem, to gratuluję refleksu, ciekawe, co odkryjesz za kolejne 30 lat.
Bardzo dobrze że przytaczasz rok 1997. Warto pamiętać że to w tym roku powstała prawdziwa konstytucja III RP, która - można to z całą pewnością stwierdzić - jest prawnym bublem.
Z perspektywy lat ludzie na pewno odkryją jakie wady ma system prawny w Polsce, gdy władza zacznie się jeszcze bardziej oddalać od ludzi. Tak jak teraz
@Xing77: Ale zes sie tego poboru uczepil. Masz jakies obawy czy co?
Ja jestem starej daty. I musialem swoje odsluzyc. I wiesz co???
Ale Ty nie jesteś każdym, i dla wielu ludzi pobór był (i wciąż jest) tragedią, bo przygotowuje ludzi do zabijania w imię interesów polityków.
Poza tym, gratuluję usprawiedliwiania złych decyzji polityków i decydowania o sobie przez rząd. A co, gdybyś jednak nie dożył? Mało to przypadków samobójstw w wojsku na świecie? Mało to było na wykopie obaw z tym związanych