Wpis z mikrobloga

Chcę kupić subskrypcję Photoshopa. Ceny na stronie Adobe podane są w euro. Rozumiem, że z konta będą pobierane środki w PLN w przeliczeniu na aktualny kurs euro?
Przykładowo. Plan fotograficzny kosztuje obecnie 9,83euro czyli z konta przy obecnym kursie powinno mi pobrać około 40 zł.
Dobrze to rozumiem?

#pytanie #adobe #photoshop #subskrypcja #fotografia
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sidkwa: Zaloz se revoulta i podaj jako opcja platnosci. I sobie zasilaj konto euro przy takim kursie jaki Ci odpowiada.
Wtedy zawsze bedizesz wiedzial ile zaplacisz.
  • Odpowiedz
  • 0
@wincenty1: @gorzki99 nie potrzebuję takich wynalazków. Chcę żeby mi normalnie pobierało kasę z konta jak na zasadzie HBO czy Netflixa. Pytam tylko czy skoro ceny podane są w euro to czy będzie mi pobierało środki w PLN po aktualnym kursie.
  • Odpowiedz
@Sidkwa: No tak.
Tylko doczytaj w umowie czy nie biora jeszcze prowizji za przewalutowanie albo zaloz se w banku walutowe.

Odkad mam revoulta wyjebongo na normalny bank.
Same plusy.

No dobra - jeden minus - jako ze nie zdecydowalem sie na fizyczna karte i place tylko telefonem NFC to musze pamietac zeby telefon sie nie rozladowal :D
  • Odpowiedz
@Sidkwa: a musisz mieć photoshopa? Nie obskoczysz roboty w Affinity Photo? Pół roku za free dają :D

Ale ogólnie, tak - ściągną te €10 + vat (ale przez rok! co miesiąc). Jeżeli jesteś zdecydowany na Photoshopa to pogadaj najpierw z ich czatem, że drogo, potrafią zrabatować jeszcze trochę.
  • Odpowiedz
  • 0
a musisz mieć photoshopa?

@ujdzie: Photoshopa umiem po prostu obsługiwać. Mam starą wersję (ostatnią którą było można kupić fizycznie jeszcze na CD). Ogólnie nadal daje ona radę i spełnia wszystkie moje wymagania. Jednak bawiłem się w najnowszą w darmową wersję przez tydzień i najnowsza wersja ma sporo opcji które ułatwiają życie.
  • Odpowiedz