Wpis z mikrobloga

Z jednej strony żart Stanowskiego był świetny, choć realizacja nie wyszła tak dobrze jak mogła.
Nie wiem czy celowo czy przypadkiem wyszły te błędy które obaliły cały spisek, ale zdecydowanie lepiej by wyszło, gdyby było to mniej oczywiste a zabawa by potrwała dłużej.

Niemniej wywołało to pewien niekorzystny efekt, dało nieistniejący argument o tym, że KZ nie jest stronniczy.
Bo ten żart w żaden sposób tego przecież nie wyklucza ile by się ludzie drugiej strony teraz nie naprodukowali.
Z resztą tą stronniczość widać było wielokrotnie i choć sam Stanowski jak się go uważniej obserwuje, nie wydaje się jakoś politycznie zacięty na jedną stronę a raczej jest w tym dość niemrawy, to ma obok siebie Mazurka, który już w 100% całą swoją działalnością (nie tylko na KZ) jest po stronie PiSu a i też ma niejasne powiązania.
Bo wiecie, to że Stanowski zrobił żart nie zmieni faktu, że jedna z głównych postaci tego kanału, na antenie tego kanału wprost broniła skazanych prawomocnym wyrokiem przestępców, posuwając się nawet do gróźb w stronę rządzących, że jak ci kryminaliści odzyskają władzę, to ich wsadzą do więzienia.
W materiałach o aferach PiSu Stanowski przynajmniej udaje obiektywizm, choć jest to śmierdzący symetryzm, ale niejednokrotnie jednak zawsze waga przechyla się nie na aferzystów tylko na tych co afery tropią albo próbują rozwiązać (materiał o Cargo, gdzie jakoś mało jest o tym, jak PiS rozkradał tą spółkę i jak się rozpadała od 2016 roku, za to dużo o tym, że obecny rząd restrukturyzuje trupa i zwalnia pracowników).
Mazurek najczęściej to bagatelizuje, wyśmiewa i odwraca kota ogonem, ale on to robi nie tylko w KZ ale też w RMF, wystarczy przypomnieć sobie jak prowadzi wywiady z obecnym rządem a jak wyglądał jego wywiad choćby z Kamińskim, który jeszcze wtedy był skazany.

A najbardziej zabawne jak PiSoidy (i Konfopisowiec Berkowicz) teraz mają pole do wyżywania się na mediach drugiej strony, które podchwyciły tą zarzutkę xD
Zwłaszcza dupoliz "dziennikarz śledczy" Dobski, który raptem 11 dni temu kolportował fotomontaż zdjęcia asystentki Tuska, na którym była jakaś przypadkowa onlyfansiara świecąca dupą xD
Aż jestem ciekaw jaka była pierwsza reakcja tych ludzi, gdy zobaczyli ten materiał, zanim pojawiły się informacje, że to fejk, bo jestem więcej niż na 100% pewny, że sami by tego nie odkryli, bo jak wiadomo, weryfikacja informacji parzy.

#kanalzero #stanowski
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kalosz_zaglady: jest po stronie rigiczu, teraz rządzi peło więc czemu ma nadal jeździć po PiSie? Ludzie ogarnięcie się waszym premierem jest człowiek który jedną ręką robił dobrze Niemcom drugą sobie a ustami ciągną putinowi.
  • Odpowiedz
  • 0
@MackaCthulhu: Stanowski raczej miał przygotowaną odpowiedź na tą sytuację i pewnie dalszą część nagrania albo nagranie z innej kamery.
@Sisal Nie wiem gdzie jest RiGCZ w tym jak na jego kanale, jego kolega, na wspólnym filmie wprost nawołuje do tego, żeby nie wsadzać do więzienia ludzi skazanych na więzienie, bo ci ludzie jak wyjdą to wsadzą tych co ich teraz wsadzili.
Gdzie jest RiGCZ w tak wybórczym i mało
  • Odpowiedz