Wpis z mikrobloga

Tak ku przestrodze, bo ktoś może w to wpaść.

Dostałem telefon rzekomo z Binance, że nie uzywam konta (znała nawet moje pełne imię, ale bez nazwiska) że na podstawie ustawy z dnia 01.01.2020 bla bla oni przejmą zarządzanie moim kontem z 10% prowizją. I czy mam dostęp do platformy to ogarniemy, przełączę do księgowej by ogarnęła jak najmniejszy podatek od zysków. Trochę mi to śmierdziało, napisałem do supportu Binance- oni nigdy nie kontaktują się przez telefon i dostałem potwierdzenie że to scam. Ponoć oni to będą u siebie weryfikować i działać. Podaje numer telefonu który do mnie dzwonił, tak dla świadomości ( ͡° ͜ʖ ͡°) 729 340 907
#kryptowaluty #scam #binance
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vaettr_vaegher: ja po tym jak im wytknąłem przy bodajże 3-4 telefonie, że mogliby się bardziej postarać i przynajmniej zatrudnić kogoś bez akcentu to Pani Swietłana brzmila na bardzo oburzoną i więcej nie zadzwonili xdd
  • Odpowiedz
@WR72 coraz częściej wśród legitnych konsultantów banków, urzędów słyszę wschodni akcent, więc niedługo to nie będzie wyznacznikiem legitności:( Zawsze lampką ostrzegawczą powinno być, że ktoś coś ci chce dać za darmo ale przy okazji musisz coś zrobić. Nie ma tak dobrze.
  • Odpowiedz