Wpis z mikrobloga

Zestrzelony kacap zaraz po katapultowaniu się ze złomu... (prawdopodobnie SU-27)

Przybliżone tłumaczenie:
Approximate translation:

I got lucky.
I got fucking shot down.
I'm lucky that there's ground beneath me. (Perhaps there was a chance that underneath the clouds could be the sea)
I'll turn on the gps now. No network signal. (He's probably talking about the cell phone signal) This is fucked up.
We weren't able to do anything at all.
They did us all...*unintelligible*...(they/we???) came out high. Fuck.

#wojna #russiahateclub #ukraina #wideozwojny #samoloty
ZionOfel - Zestrzelony kacap zaraz po katapultowaniu się ze złomu... (prawdopodobnie ...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 15
@KIaudiuszeq: Na pewno nie F-16 i na pewno nie inny samolot. Od początku wojny słyszałem o udanych zestrzeleniach maszyn przez inne maszyny po obu stronach w ilości 0 słownie zero. To nie gra komputerowa, ani "Top Gun".( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Dron drona zestrzelił, tak samo był przypadek, że pilot, Jak-52 zestrzelił drona, ale o samolotach nie słyszałem.
  • Odpowiedz
@Aster1981: Tylko, że te rakiety i radary samolotów mają mniejszy zasięg niż naziemne systemy przeciwlotnicze. Więc żeby się 2 samoloty spotkały, któryś z nich musiałby wlecieć na cudzy teren. Jeszcze sporo czasu minie, żeby któraś ze stron zrobiła wystarczające wyrwy w obronie przeciwlotniczej, żeby móc sobie na jego teren wlatywać.
  • Odpowiedz
  • 2
@ZionOfel były zestrzelenia, ale tylko w układzie Rosjanie Ukraincow. Dlatego UA tak się cieszyła z zestrzelenia A-50. Mocno wspomagały Su-35 przy zestrzeliwaniu ukraińskich mig-29 i Su-27.
  • Odpowiedz
  • 2
@Anakee: To daj jakieś źródła tych potwierdzonych zestrzeleń. Ja nie twierdzę, że nie było, tylko mówię, iż nie słyszałem o takich, a trochę się tematem wojny na Ukrainie interesuję.
  • Odpowiedz
@ZionOfel: skąd ty żeś się urwał, że piszesz, że się interesujesz trochę, a o zestrzeleniach w walce powietrznej na ukrainie nie słyszałeś xd nawet na wikipedii masz napisane, że pierwszego dnia wojny pięć samolotów ukraińskich zostało zniszczonych w walkach powietrznych. A co dopiero ile zostało zestrzelonych potem.
  • Odpowiedz
  • 1
@michalo866: Nawet w tym opracowaniu nie ma jasności, że tak było (jak już pisałem, nie twierdzę, że tak nie było).
"Although Ukraine has successfully blunted VKS low-altitude operations, Russian Su-35 and Mig-31 interceptors operating at high altitude have shot down significant numbers of Ukrainian ground attack aircraft using long-range radar-guided missiles. This threat, compounded by the presence of Russia’s strategic SAMs, has led to a state of mutually denied air
  • Odpowiedz
  • 1
@michalo866: Ok i o to mi chodziło, dzięki.
Ja mówię, ja o takich przypadkach nie słyszałem. Z listy, którą pokazałeś, było 6 zestrzeleń z walk bezpośrednich i to na samym początku konfliktu, później już bankowo było już tylko gorzej. Nasycenie opl, etc.
Niemniej jednak miałeś rację co do faktu takich zdarzeń.
  • Odpowiedz
@ZionOfel: wypowiedzi pilotów ukraińskich było bardzo dużo w tym temacie i wszystkie potwierdzały, że mają problemy z tym, że rosyjskie maszyny mają silniejsze radary i rakiety o dużo większym zasięgu
  • Odpowiedz