Wpis z mikrobloga

Jaka jest najszybsza pod względem czasu droga na zrobienie prawka A? Word prowadzi egzaminy teoretyczne na A cały rok czy tylko w sezonie? Mam mało czasu na codzień i zastanawiam się czy mogę zrobić pkk i teorie w Wordzie np. w lutym/marcu, a w kwietniu czy kiedy tylko pozwoli pogoda zacząć jazdy żeby uporać się z nimi jak najszybciej i atakować praktykę w momencie gdy terminy są co tydzień a nie co miesiąc jak w sezonie. #motocykle
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@luke4539: teorie możesz zrobić w każdej chwili jak jesteś gotów. Praktyka zależy od szkoły i Twojej dostępności, ja zrobiłem w miesiąc. Jak z wyborem wordu nie będziesz się ograniczał do jednego miasta to też w 2-3 tygodnie nawet w sezonie powinieneś zamknąć temat.
  • Odpowiedz
@luke4539: Ja zrobiłem w niewiele ponad miesiąc - zdałem teorie i po miesiącu jazd praktykę. Myślę że teorię możesz spokojnie zdać zimą.
  • Odpowiedz
  • 0
@wiaderkoo @gpvx @spydersky ooo dzięki chłopaki. I nawet nie wiedziałem że wynik nie ma terminu ważności. Dobrze wiedzieć. Ten sezon już sobie odpuszczam bo mam za mało czasu, a znajomi polecali robić od razu z początkiem kwietnie bo mogli sobie godziny fajnie pod siebie w szkołach dobierać bo jeszcze nie było tylu chętnych. Plan jest robić w Poznaniu prawko, a egzamin obojętnie czy to Poznań czy Leszno czy jakaś
  • Odpowiedz
@luke4539: Sporo osób tak robi, w tym ja tak zrobiłem, że teorię sobie robisz przez zimę i jak tylko pogoda się zrobi, to wybierasz szkołę i zapisujesz się na kurs praktyczny.
  • Odpowiedz
@luke4539: myślę też, że po zdaniu teorii jak najszybciej wybierz też szkołę, bo na wiosnę jest #!$%@?ęcie i każdy chce jak najszybciej zrobić. Ja jestem w trakcie i właśnie idę drogą, że na własną rękę teoria, teraz jazdy, gdyby nie to, że miałam problem z instruktorem debilem to jazdy max 3-4 tygodnie w zależności od twojej dostępności. Są też szkoły, które robią ekspres jazdy w 2 tygodnie
  • Odpowiedz
@luke4539 Teorie uczyłem się na własną rękę, wyrabiasz pkk zdajesz teorie w wordzie i zapisujesz się do szkoły jazdy.
01.07.24 zadzwoniłem do instruktora 06.08 miałem termin egzaminu który oblałem i finalne 16.07 uzyskałem uprawnienia także w moim przypadku trwało to półtora miesiąca w środku sezonu.
  • Odpowiedz
@luke4539: Ja teraz właśnie tak robię. Teorię mam już zdaną, kompletuję sobie odzież i kurs praktyczny z egzaminem będę robić na przyszłą wiosnę. Póki co najbardziej mnie #!$%@?ło czekanie w WK na wyrobienie PKK (Poznań Jackowskiego) bo czekałem 2,5h, a samo wyrobienie numeru zajęło 10 minut. Jeżeli robiłeś prawko wcześniej (Ja robiłem w 2017) to zrób sobie badania ale zapytaj się w okienku czy twoje wcześniejsze badanie jest ważne bezterminowo.
  • Odpowiedz