Wpis z mikrobloga

#film #szukamfilmu #pytanie
Parę lat temu oglądałem film i nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Może ktoś tu będzie kojarzył.
Motyw podobny jak do tego z serialu "Stamtąd". Kobieta i mężczyzna jadą w nocy przez jakieś pustkowia i zatrzymują się w jakiejś przydrożnej knajpie. Po jakimś czasie odjeżdżają, ale po dłuższej jeździe orientują się, że coś jest nie tak. Później trafiają na tę samą knajpę i nie mogą się wydostać z tamtego miejsca, bo nieważne w którą stronę by nie pojechali to ostatecznie i tak trafiają w to samo miejsce. Nie pamiętam jak i czy w ogóle udało im się wydostać z tej pułapki. Jedynie co kojarzę, to akcja toczyła się w nocy.
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@potatowitheyes propozycja od GTP: "Film, który opisujesz, przypomina "Wind Chill" z 2007 roku. W filmie tym para studentów (granych przez Emily Blunt i Ashton Holmes) podróżuje samochodem w zimową noc przez pustkowia i zatrzymuje się przy przydrożnej restauracji. Po odjeździe, w trakcie podróży, orientują się, że są uwięzieni w niekończącej się pętli i stale wracają do tego samego miejsca, co wprowadza elementy nadprzyrodzone. Akcja toczy się głównie w nocy, co pasuje
  • Odpowiedz
@xentropia: Niestety, to nie o ten film mi chodzi.
Te pustkowia z mojego filmu to były z tego co pamiętam bardziej takie pustynne klimaty.
Pewnie nikt nie będzie kojarzył tego filmu, bo z tego co pamiętam to była raczej niskobudżetowa produkcja.
Niemniej dzięki za pomoc i w sumie za bardzo dobry pomysł z tym chatem GTP, będę pamiętał na przyszłość, jakbym jeszcze czegoś szukał ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@potatowitheyes: z google: Wiwarium, In the Mouth of Madness, Southbound, In fear, Dead end.
Kiedyś oglądałem ten film, ale tytułu w życiu sobie nie przypomnę
  • Odpowiedz
@Rakango: Ja już tego filmu szukam naprawdę długo, zaczynam myśleć czy go sobie nie wymyśliłem, bo jak to możliwe, że nikt go nie kojarzy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak tylko uda mi się go odnaleźć, to dam znać.
  • Odpowiedz
@potatowitheyes: wpisz sobie w angielskiej Wikipedii films about time loop, jak tam.nie znajdziesz to rzeczysxie sobie wymyśliłeś, bo tam masz wymienione wszystkie filmy z pętla czasowa. Oglądałem ich sporo i oprócz wymienionych innych nie kojarzę
  • Odpowiedz
  • 1
@Rakango @fhgd @xentropia
Dobra, zacząłem nad tym myśleć intensywnie i dochodzę do wniosku, że jednak @Pnnn ma rację i film, którego szukam to Dark Country. Musiało mi się sporo pomieszać w fabule, ale tu się zgadza para jadąca nocą przez pustynne tereny i motyw pętli czasowej. Zupełnie nie kojarzę potrącenia jakiejś postaci, ale na 99% jest to ten film. Odzyskałem hasło do konta na filmwebie i zobaczyłem, że
  • Odpowiedz
Jak obejrzysz to zrozumies dlaczego ci się pomieszało. Pewnie znajdziesz na którejś ze stron z darmowymi filmami, ekino, zaq czy vider
  • Odpowiedz
Pewnie dlatego że SPOILER
główny bohater był tym potrąconym, więc tak naprawdę była ich dwójka, nie trójka
  • Odpowiedz
  • 0
@Pnnn @Login_login w miarę oglądania coraz więcej sobie przypominałem z tego filmu, ale w sumie nie wiem skąd mi się wzięło to wracanie cały czas w to samo miejsce. W moich wspomnieniach tego filmu to bohaterowie dosyć szybko zdali sobie sprawę z tego, że trafili w pętlę czasu, a w rzeczywistości okazało się to właściwie dopiero pod koniec filmu.
  • Odpowiedz