Wpis z mikrobloga

@GrubasErosoman cukinia w plastry, zasyp solą żeby puściła wodę i zmiękła. Cebula i czosnek w kostkę, to podsmaż aż się zeszkli. Ja później dodaję ulubioną kiełbę zazwyczaj śląską pokrojoną w plastry i paprykę, podsmażam razem z cebulą jakieś 10 minut i wtedy dorzucam cukinię (jak chcesz gęste to odlej wodę, którą puści), pomidory pokrojone w kostkę, trochę wody żeby przykryło wszystkie warzywa i ja daję jeszcze pomidory w puszce, ewentualnie passatę
  • Odpowiedz
Podsmażasz kiełbasę z cebulą, dajesz paprykę w proszku tylko nie spal jej. Wciepnij pokrojone warzywa i gotuj do miękkości. Jak chcesz gęste to albo dużo cebuli i długo gotujesz, albo zagęszczasz, np. Mąką, bułka tarta lub startym ziemniakiem.
  • Odpowiedz