Wpis z mikrobloga

@Rostovskyy: Typowe bezbeckie g---o dla platformianych grażyn na fejsbuku. Jeszcze autor bał się napisać "Niemców" i walnął tę śmieszną propagandową zbitkę "niemieckich nazistów" jakby z powstańcami walczyli sami członkowie NSDAP XDD
  • Odpowiedz
@PrankmeisterXD: Gadałem Twoim językiem szufladkowania ludzi.
Ty p--------z głupoty bo nie przyszło ci do głowy, że jak ktoś nienawidzi gejów żydów czarnych itp. to nie znaczy, że kocha niemieckich nazistów. Może ich też nienawidzić tak samo. Tak samo mogę Ci powiedzieć, że ktoś może być gejem i wspierać mocno LGBT ale być też chrześcijaninem i głosować na PiS ¯\(ツ)/¯
Daje do myślenia co? Czwarty wymiar Ci pokazałem? Witaj w świecie
  • Odpowiedz
@Rostovskyy: To, że nie rozumiesz czegoś co ktoś do Ciebie pisze nie musi oznaczać, że ta osoba jest chora psychicznie.
Może to też oznaczać, że Ty po prostu nie ogarniasz czegoś co ktoś do Ciebie mówi, albo nie potrafisz gadać z ludźmi. Zrób czasami sobie jakiś dzień autorefleksji i zastanów się czy nie jesteś tym psem który został ogrodzony i któremu się wydaje, że to on ogrodził cały świat.
  • Odpowiedz
  • 4
Hemoglobina taka sytuacja. "Lewaków" nie boli d--a, bo powstanie warszawskie xD Nikt nie gardzi wolną Polską. A to, że ty gdzieś zobaczysz krytykę powstania, to dlatego, że nie wniosło ono nic, a zabiło ludzi. Nie wiem jak ty, ale ja jestem patriotą i nie jestem w najmniejszym stopniu zadowolony ze śmierci 200 tysięcy współobywateli, która nie wniosła absolutnie niczego.
  • Odpowiedz
nie jestem w najmniejszym stopniu zadowolony ze śmierci 200 tysięcy współobywateli, która nie wniosła absolutnie niczego.

@Rostovskyy: Przecież oni się nie cieszą z tego święta tylko chcą uczcić pamięć tych ludzi co zginęli. To powinniśmy siedzieć cicho tego dnia i udawać, że nic się nie stało?
A co do tego, że powstanie Waszawskie niczego nie wniosło i bez sensu zginęli tylko ludzie to przypomina mi to gadanie o tym, że
  • Odpowiedz
Lewaków boli powstanie Warszawskie bo woleliby być pod nazistowskim butem a nie w wolnej Polsce którą szczerze gardzą

@andbatros: już ci peron całkowicie odjechał prawakoidzie
  • Odpowiedz
już ci peron całkowicie odjechał prawakoidzie

@bacaa90: Jak nie potrafisz rozpoznać sarkazmu to znaczy, że Tobie peron odjechał całkowicie.
Albo nic Ci nie odjechało bo nie miało co. Ja tylko kręcę bekę z Waszego głupiego mema który stara się robić z ludzi upamiętniających Powstanie Warszawskie nazistów.
  • Odpowiedz
@andbatros: Raczej nikt normalny nie wini powstańców za to, że walczyli o niepodległość, wini się tych, co dali im rozkaz do tej walki, bo oni wiedzieli jaka jest sytuacja i to oni posłali ich na tę bezsensowną śmierć.
Po drugie, ta sytuacja ma się nijak do walczącej Ukrainy, do niej bardziej pasuje oddanie Czechosłowacji Niemcom, żeby się Hitler już o---------ł i nie wszczynał więcej awantur (oczywiście udało się)
  • Odpowiedz
wini się tych, co dali im rozkaz do tej walki, bo oni wiedzieli jaka jest sytuacja

@Profesor_Pimko: Jest różnica między winieniem "organizatorów" powstania za to, że posłali ludzi na śmierć (z czym ciężko się nie zgodzić), a kręceniem beki z ludzi którzy się spotykają co roku żeby uczcić pamięć ludzi biorących udział w tym powstaniu.
Bo mam wrażenie, że idziemy właśnie w niezdrowym kierunku obrzydzania ludziom tego obrzędu. Bo skoro
  • Odpowiedz