Skipper, Rico, Kowalski i Szeregowy to pingwiny które żyją po swojemu w ZOO które nie jest dla nich niewolą ale raczej miejscem o wielu możliwościach. Cztery nonkonformistyczne pingwiny tak się spodobały widzom Madagaskaru, że dostały własny serial. A pod koniec emisji nawet własny film kinowy.
To ostatnia bajka jaką oglądałem w telewizji jak odcinki leciały na Comedy Central.
P.S. Zapomniałem wczoraj o trzeciej ankiecie, więc jest dziś. Zaczynam myśleć, że jednak jestem z innego wymiaru. Zapisałem sobie przy jutrzejszym tytule, który dobrze pamiętam, opis drugiej podobnej bajki i nie mogę jej odnaleźć. Pamiętam, że była w technice poklatkowej o piegowatym chłopcu z czarnymi włosami w koszulce w biało czerwone paski i niebieskich ogrodniczkach za pomocą ogromnych nożyczek sprawia, że zrobione z papieru rzeczy ożywały - wycinał, składał i tworzył tak np. zwierzęta. Kto pamięta tytuł, bo ja się poddałem?
@WLADCA_MALP: Przekomarzanie się pingwinów i króla Juliana naprawdę robiło robotę. Próbowałem oglądać po angielsku, ale polski dubbing był dla mnie lepszy.
@WLADCA_MALP: od premiery tej bajki każdy Kowalski w szkole miał przekichane ( ͡°͜ʖ͡°)
Chyba też jedna z ostatnich bajek które jeszcze czasem na CC się oglądało. Świetny polski dubbing - sposób mówienia Skippera i jego teksty to mistrzostwo :)
Czy jutrzejsza bajka to Zaczarowany Ołówek? ( ͡º͜ʖ͡º)
@WLADCA_MALP: jakim cudem "krowa i kurczak" przegrywa z jakimiś muminami na kiju?! Przecież odcinek w którym pojechali z babcią na targ używanych dziadków żeby kupić nowego dziadka (bo stary dziadek gdzieś się zawieruszył) to było złoto.
Pingwiny z Madagaskaru
Rok produkcji: 2008–2015
https://www.imdb.com/title/tt0892700/
IMDb: 7.5/10
Skipper, Rico, Kowalski i Szeregowy to pingwiny które żyją po swojemu w ZOO które nie jest dla nich niewolą ale raczej miejscem o wielu możliwościach.
Cztery nonkonformistyczne pingwiny tak się spodobały widzom Madagaskaru, że dostały własny serial. A pod koniec emisji nawet własny film kinowy.
To ostatnia bajka jaką oglądałem w telewizji jak odcinki leciały na Comedy Central.
P.S. Zapomniałem wczoraj o trzeciej ankiecie, więc jest dziś.
Zaczynam myśleć, że jednak jestem z innego wymiaru. Zapisałem sobie przy jutrzejszym tytule, który dobrze pamiętam, opis drugiej podobnej bajki i nie mogę jej odnaleźć. Pamiętam, że była w technice poklatkowej o piegowatym chłopcu z czarnymi włosami w koszulce w biało czerwone paski i niebieskich ogrodniczkach za pomocą ogromnych nożyczek sprawia, że zrobione z papieru rzeczy ożywały - wycinał, składał i tworzył tak np. zwierzęta.
Kto pamięta tytuł, bo ja się poddałem?
ANKIETA NR 3: Najlepsza bajka to:
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Jak dla mnie naprawdę fajna bajka :)
Chyba też jedna z ostatnich bajek które jeszcze czasem na CC się oglądało. Świetny polski dubbing - sposób mówienia Skippera i jego teksty to mistrzostwo :)
Czy jutrzejsza bajka to Zaczarowany Ołówek? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Hrabia_Heheszko: nie, będzie razem z Pomysłowym Dobromirem bo ludzie mylą te bajki. Jutro miały być 2 poklatkowe, ale jedną pamiętam chyba tylko ja.
NOWE SZATY KRÓLA (The Emperor's New Groove) 2000
CIĄG ZA WAJCHĘ KRONK!
@WLADCA_MALP: TĘ* ;)