Dobra ja juz jestem glupi. Czytam na CNN ze wystrzelono rakiety a kurs wlasnie odbija. Moze chodzi o to ze znowu strzelaja rakietami a nie rozpoczynaja inwazji ladowej?
@elementarz1 no tak? To czemu spada? Może grubasy wmówiły tę narrację żeby rybki hapnęły na górce. Mi to tak wygląda na wielki przekręt. Od kiedy bezrobocie to może być coś dobrego dla rynków jak firmy i ludzie mają coraz mniej pieniędzy?
@Corona_Beerus: Trudno powiedzieć czemu spada, to jest bitcoin, tak naprawdę to jesteśmy na 63k i jak oddalisz wykres to nawet nie jesteśmy na dole konsoli, mi to przypomina (chcoiaż wtedy nie siedziałem w krypto) chińską bańke z 2019 i maksymalnie co się może stać to jakiś marzec2020 i jakiś jednodniowy spadek -80%, to nie jest moim zdaniem zdecydowanie czas na granie na dzwigni i sam od 3 dni jestem bez
@elementarz1 ja znam te teorie. Rynek stara się wycenić przyszłość stąd licząc na wysokie bezrobocie ze fed będzie musiał obniżyć stopy a to spowoduje zastrzyk płynności. Tyle że rosnące bezrobocie z powodu słabnącej gospodarki mieliśmy ostatnio w 2007-8. Wtedy to pełno trupa wpłynęło dopiero później i nie muszę mówić jak rynek akcji wyglądał.
@Corona_Beerus: Rakieta moze oznaczac poczatek wojny a rynki tego nie lubia. Nie wspominajac ze wojna w tamtej okolicy oznacza zawirowania z cenami ropy.
@Corona_Beerus: To odpowiada za obecny spadek ale dzien wczesniej synchronizacja z newsami o planowanym odwecie byla idealna.