Aktywne Wpisy
gejuszmapkt +234
#grubaimanlet
xd
xd
b_oski +5
Ścigałem się dzisiaj z Teslą. Nie wiem dokładnie jaką, bo słabo orientuję się w sprzęcie AGD. W każdym razie na drugich światłach stara niemiecka klasa premium dokręcana do czerwonego pola dała radę temu odkurzaczowi. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#samochody #samochodyelektryczne #bmw #tesla
#samochody #samochodyelektryczne #bmw #tesla
Kolejnym problemem jest to że o delegalizacji partii politycznej decyduje TK. Jak wygląda skład TK to dobrze wiemy i jego naprawa pewnie będzie miała miejsce po wyborach prezydenckich. Ale nawet załóżmy że jakimś cudem dochodzi do delegalizacji PiSu, tylko co z tego? Na drugi dzień złożą wniosek o rejestracje nowej partii i jedyną konsekwencję będzie utrata pieniędzy z subwencji.
Naprawdę ta potencjalna delegalizacja PiSu za kilka lat wiele by nie zmieniła, teraz znacznie bardziej istotne jest to co zrobi PKW z ich subwencją. Jeśli stracą pieniądze to będzie to miało bardzo poważne konsekwencje. Kaczyński nie będzie miał zbytnio czego dzielić w trakcie kampanii wyborczej, a to może spowodować rozłam wewnątrz jeszcze przed wyborami prezydenckimi. Drugą istotną rzeczą jest odpowiedzialność karna, jeśli udałoby się posadzić takiego Morawieckiego za wybory kopertowe to PiS traci znaczącego polityka, to jest istotniejsze niż delegalizacja partii bo z więzienia Mati nie poprowadzi kampanii pod nowym szyldem.
Więc jeszcze raz, nie nakręcajcie się na delegalizację bo tylko się zawiedziecie.
#sejm #neuropa #4konserwy #bekazprawakow #polityka #polska #bekazlewactwa #bekazpisu