Wpis z mikrobloga

@loczyn: totalny farmazon, PPP kiss my ass, z Polski nie będzie już więcej niż jest, nie przy typ poziomie socjalu, inwestycji i nakładów na BiR
  • Odpowiedz
  • 0
@Aokx Bo Unia wbrew temu co mowia dzbany pokroju Farage, Zajączkowska czy Bosak to nie ci wredni lewacy od krzywizny banana tylko potężny sojusz gospodarczy.
Brytole na wlasnej skórze się przekonali sie ze stracili duzo, a nic nie zyskali.
Nawet Orban siedzi cicho o wychodzeniu z Unii bo wie ze jakby Wegry wyszli to po 2-3 latach by skonczyl jak Nicolae Ceaușescu
  • Odpowiedz
  • 0
@mielonkazdzika On mowi ze moze ale nie musi. Polska ma potencjal na dogonienie a nawet przegonienie UK.
Juz teraz specjalistom zyje sie lepiej w wielkich miastach Polski nizeli tym w UK.
  • Odpowiedz
Juz teraz specjalistom zyje sie lepiej w wielkich miastach Polski nizeli tym w UK.

@loczyn: Slyszalem o tym, tylko czy to napewno prawda? Sprawdzam sobie oferty w polsce nabierzaco, i jak narazie wychodzi mi ze w uk przy normalnym zyciu bez ogladania kazdego funta, zostaje mi wiecej na koniec miesiaca, niz cala maksymalna wyplata w polsce. A porownuje moje zarobki ktore moga isc jeszcze w gore, do maksymalnego wynagrodzenia w polsce (ktorego bym nie dostal bo sa zwyczajnie lepsi)
Moze to tylko w mojej branzy (ogolnie CAD) ale zona ma podobna sytuacje jako menager w gastronomi.
Podobno w it w polsce placa lepiej, ale tak zawsze bylo.
Bardziej bym myslal ze to wlasnie osoby bez kwalifikacji maja coraz lepiej w polsce niz w uk. Bo tutaj minimalna jest kiepska, a w polsce ladnie poszla
  • Odpowiedz
@loczyn: pomijając fakt że przez 10 lat naprawdę dużo może się zmienić i wróżenie co będzie za 10 lat jest czysta fantazja, to równie dobrze możesz powiedzieć że Polska przescignie również wiele innych państw zachodnich bo większość z nich ma podobne problemy. Swoją drogą wiele z tych problemów o których pisałeś są również obecne w Polsce.
  • Odpowiedz