Wpis z mikrobloga

Chciałbym mieć jak sterotypowy autysta jedno zainteresowanie, którym byłbym obsesyjnie pochłonięty, mieć wręcz ekspercką wiedzę w tej dziedzinie i żeby zajęło mi całą moją uwagę i pozwoliło nie skupiać się tak bardzo na innych negatywynych aspektach życia. Tymczasem mi bardzo szybko zmieniają się obiekty zainteresowań i nie mogę się skupić na jednym przez dłuższy czas i w żadnej dziedzinie nie mam takiej obszernej , eksperckiej wiedzy, tylko minimalną w kilku różnych
#przegryw #autyzm
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@basicname0: Można się cieszyć z życia robiąc ciągle to nowe rzeczy.. żadne hobby tutaj ci nie pomoże, bo nawet robiąc to samo przez 10 lat będziesz smutny jeśli nie daje ci to radości. Albo się tego nauczysz, albo zawsze będziesz smutny. Osobiście robię jedną rzecz od 5 lat praktycznie, myślę że podchodzi to pod swego rodzaju fiksację, dlatego że daje mi to radość. Ale mimo to nachodzą mnie myśli czy
  • Odpowiedz
@basicname0: tymczasem autyzm :
W-------z się trzy dni bo chciałeś zrobić na obiad carbonare ale żona wróciła wcześniej i zrobiła makaron ze szpinakiem.
Telewizja zrobiła wprowadziła tyle zła w postrzeganiu chorób psychicznych że chyba nigdy z tego wyjdziemy.
  • Odpowiedz
@realizta: Ale ja mam zdiagnozowany autyzm od 12 roku życia, więc co się mnie czepiasz, że o tym piszę. Nie ubzdurałem sobie, że podejrzewam u siebie autyzm, tylko go rzeczywiście mam. Inczaej bym nie tagował #autyzm
  • Odpowiedz