Wpis z mikrobloga

trzeba mieć silną psyche

@BezdomnyGlina: jeśli odpowiada ci że mediach głównego nurtu wyzywają cie od najgorszych, mogą na ciebie pluć pijane Julki i to bez żadnych konsekwencji, ludzie atakujący granicę mogą cię zadzgać nożem usmarowanym kupą, a ty zostaniesz aresztowanych jak będziesz się bronił oraz że minister ma cię tak samo gdzieś jak cała reszta, to myślę że warto ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@BezdomnyGlina: z tym aresztowaniem na granicy to ponoć było inaczej, ale brak oficjalnej komunikacji i zajebisty temat do propagandy antyrządowej robią swoje.

Ogółem to tak, grupa emigrantów próbowała przekroczyć granicę, wykonano strzały ostrzegawcze w powietrze. Ale parę typów postanowiło im także strzelać pod nogi i za to ich aresztowano - za strzelanie w stronę ludzi bez wyraźnego powodu. Żołnierze nie mogą od tak strzelać do cywili. Można się spierać że
  • Odpowiedz
z tym aresztowaniem na granicy to ponoć było inaczej

@MechanicznyTurek: nie, nie było inaczej

Bez względu na okoliczności żandarmeria potraktowała żołnierzy jak bandytów.

Widzę że już stanowisko obronne władzy rozpowszechniasz. Tak samo Blaszczak lubił zwalać wszystko na wojsko że niby "nikt mu nic nie powiedział"
  • Odpowiedz
@BezdomnyGlina jak nie lubisz myśleć to warto. W wojsku nie można myśleć, to główna i w gruncie rzeczy jedyna zasada. Ten wyżej to dla ciebie wyznacznik norm społecznych, ten niżej to śmieć. Ot, cała filozofia ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@historiofil: masz się słuchać innych, wykonywać rozkazy, a z w-------m ego chodzisz po świecie jak pępek świata, bóstwo jakieś, któremu każdy ma się kłaniać, takim by się dyscyplina przydała.
  • Odpowiedz
@raneli byłem w wojsku, poszedłem na ochotnika. Odbyłem służbę przygotowawczą i kilka poligonów na NSR. Patologia, którą zobaczyłem, skutecznie mnie zniechęciła do tej organizacji. Podoficerowie prowadzący ćwiczenia w weekendy na bani, bo nie ma ich przełożonych, Pani oficer (wychowawcza) oburzająca się, że szeregowi z rezerwy wbrew regulaminowi klękali w kościele (a sama klęczała w innym celu przed podwładnym, swoją drogą - szeregowym). W dzień wypisu na ostatnim poligonie zwolnili nas o
  • Odpowiedz
@historiofil: to na prawdę jakas patologia musiała być, ja też z północy ale tutaj za a-----l od razu out i nie ma mowy nawet o kacu, no ale z czasem będzie tak wszędzie. Za 20 lat xD
  • Odpowiedz