Aktywne Wpisy
Czy rezygnacja ze studiów na przedostatnim semestrze to dobra decyzja?
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
kobiaszu +207
Chyba faktycznie trzeba prawnie wymuszać fabryczne ograniczenie prędkości bo inaczej się bydło nie nauczy i będzie jeździć z sądowym zakazem. Jaki sens homologowac pojazdy które jadą więcej niż te 180km/h jeżeli nie ma u nas w kraju drogi która pozwala legalnie tak szybko jechać? Niech se przyspieszają do setki w 3 sekundy ale kaganiec na 180km/h i koniec. Do tego surowe kary za ściąganie ograniczeń i problem się zmniejszy. W dzisiejszych czasach
#ubezpieczenie #ubezpieczenia #ubezpieczeniezdrowotne #pytanie #pytaniedoeksperta
Czy przeslałes te dokumenty do ubezpieczyciela w zgłoszeniu szkody?
Przebywałeś w szpitalu? Wszystko się sumuje ze soba. Odszkodowanie za % uszczerbku na zdrowiu jest tylko częścią przysługującego odszkodowania być może ustaloną na podstawie dokumentów które dostarczyłeś.
Jeśli uważasz że wysokośc wypłaconego odszkodowania jest za niska, napisz odwołanie,
swoją drogą kiedyś czytając swoją polisę doszedłem do wniosku, że najlepiej byłoby zginąć:
@jadalny_kasztan No wiem, ich lekarz
Sprawdź w tabeli uszczerbków (najczęściej jest to załącznik do OWU), czy i ile przysługuje Ci za uszkodzonego zęba i ile za zszytą Twarz (najczęściej długość blizny jest liczona), bo możliwe, że się wszystko zgadza, a możliwe, że jeszcze jakaś kwota Ci się należy i trzeba napisać odwołanie. Bez sprawdzenia szczegółów sama kwota za 1%, to trochę są mało informacji, żeby oceniać, czy