Wpis z mikrobloga

Mam wykupioną polisę na życie w warcie, polisa grupowa. Ostatnio miałem wypadek zakończony trwałym uszczerbkiem na zdrowiu. Zgłosiłem szkodę i wypłacili mi 700 zł. Czy to jest maksymalna kwota, którą mogę otrzymać? 700 zł to suma ubezpieczenia za 1% uszczerbku na zdrowiu, tak też podali w decyzji. Nie wiem, jak mam to interpretować, mogę się odwołać, że to np. 2% i wtedy suma ubezpieczenia wynosi 1400? Są firmy odkupujące szkody z polis na życie tak jak ma to miejsce w schodach komunikacyjnych?

#ubezpieczenie #ubezpieczenia #ubezpieczeniezdrowotne #pytanie #pytaniedoeksperta
winslow - Mam wykupioną polisę na życie w warcie, polisa grupowa. Ostatnio miałem wyp...

źródło: IMG_9664

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@winslow: Jeśli miałes wypadek to zapewne udzielono Ci pomocy medycznej. Byłeś u specjalisty? Masz historie leczenia z opisanym "zakończeniem leczenia"? Masz poświadczenie wizyt?
Czy przeslałes te dokumenty do ubezpieczyciela w zgłoszeniu szkody?
Przebywałeś w szpitalu? Wszystko się sumuje ze soba. Odszkodowanie za % uszczerbku na zdrowiu jest tylko częścią przysługującego odszkodowania być może ustaloną na podstawie dokumentów które dostarczyłeś.
Jeśli uważasz że wysokośc wypłaconego odszkodowania jest za niska, napisz odwołanie,
  • Odpowiedz
@winslow: W dużej mierze jak @Franzowaty napisał
Sprawdź w tabeli uszczerbków (najczęściej jest to załącznik do OWU), czy i ile przysługuje Ci za uszkodzonego zęba i ile za zszytą Twarz (najczęściej długość blizny jest liczona), bo możliwe, że się wszystko zgadza, a możliwe, że jeszcze jakaś kwota Ci się należy i trzeba napisać odwołanie. Bez sprawdzenia szczegółów sama kwota za 1%, to trochę są mało informacji, żeby oceniać, czy
  • Odpowiedz