Wpis z mikrobloga

#podroze #pluskwy #booking

Przestrzegam przed firmą renters.pl

Firma działa w sposób bardzo nieuczciwy i posiada zapluskwiony lokal cały czas na wynajem.

Otóż wynajmując przez nich mieszkanie okazało się, że jest w nim robactwo - pluskwy. Musiałem natychmiast w dniu wprowadzenia opuścić ten lokal i szukać sobie czegoś do neclegu nie korzystając z tego tragicznego mieszkania w ogóle. I tak się stało, że o 23 godzinie z ciężarną żoną znalazłem sie w Łodzi bez noclegu.

Dokonałem zgłoszenia, że lokal jest z robactwem, dostarczyłem zdjęcia i film z lokalu i domagałem się zwrotu kosztów noclegu. Jedank 'cudowne renters stwierdziło najpierw, że robactwa tam przecież, nie ma i po nacisku dokonują zwrotu tylko 1/3 kwoty za nocleg czyli z 575zł dostaje zwrto 182zł. Rachunek jest prostu zostałem oszukany na prawie 400zł, aby przeżyć koszmar w nocy i szukać nocą jakiegoś noclegu.

Macie jakieś rady jak odzyskać pieniądze i jak dobrać się im do D w tej sprawie?
grzesiek-gutowski - #podroze  #pluskwy #booking

Przestrzegam przed firmą renters.pl
...

źródło: 2

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gradekmi: myślę, że tu była przygrana januszerka i wynajem przez renters.pl ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@grzesiek-gutowski chargeback i ewentualnie pozgłaszaj do sanepidów, uokików i czego się da. Może akurat komuś się zachce i dadzą im jakiś mandat
  • Odpowiedz
@grzesiek-gutowski:
najlepiej napisz i od razu zadzwoń do booking (w ciągu dnia jest też po polsku). Ja miałem podobną sytuację za granicą i w nocy dzwoniłem to mnie przekierowało na anglojęzyczną infolinię i gadałem z jakimś hindusem. Baba co mi wynajmowała była bezczelna na maksa ale jak zadzwonił do niej booking to zmiękła jej rura i dostałem pełny zwrot kasy i anulowanie rezerwacji.
Może booking jest droższy do rezerwowania ale
  • Odpowiedz