Wpis z mikrobloga

@Linnior88 bo widzi co się dookoła niego dzieje? Powiedzmy, że chcesz zostać zawodowym koszykarzem w gimnazjum. Nagle gdzieś w liceum widzisz, że no ziomki z zespołu mają już po 185+ a ty masz 170. Oni dostają angaże do zespołów, a ty grzejesz ławę. Hmmm czemu ma mieć szansę xd
  • Odpowiedz
@LostHoldenCaulfield: @Luke_Skywalker88 @Stary_Orkisz a co powiecie na takie coś
Nie chodzi mi nawet o to żeby nie przepraszać za to że się żyje, nie chodzi mi nawet o to że należy się rozpychać łokciami, tylko żeby udawać.
W sensie, nie można dopuścić do sytuacji żeby wylecieć na aut, no z powodu kwestii przetrwania.
No i nie żeby właśnie ciągnąć do tej prawdy, i być jakby słabym ją znając
  • Odpowiedz
@LostHoldenCaulfield: myślę że mocno spłyciłeś to o czym ja piszę. Z tym co napisałeś to ogólnie mogę mieć takie zdanie, że kobiety są chyba odbiciem społeczeństwa jakim ono jest, jak dzieci. Meżczyźni dziś ogólnie też - ale chodzi mi o to że i kobieta i mężczyzna, jako dorosły człowiek, mają szansę na dojrzenie więcej niż to co jest pokazywane
  • Odpowiedz
@interpenetrate: Jedyną odpowiedzią jest MGTOW. W USA już kobiety zaczyną przepraszać mężczyzn za swoje zachowanie. Więc nie potrzeba bawić się w żadne udawanie.

To co teraz piszesz to prawda, feminizm nie istniałby gdyby nie głupota mężczyzn. Kobiety nie mają żadnej władzy, której by im nie dał mężczyzna. Niestety MGTOW w Polsce praktycznie nie istnieje więc trudno zrozumieć go. U nas cały czas trwa kult tzipy
  • Odpowiedz
Nie mam o co walczyć jeżeli o to Ci chodzi.

@Stary_Orkisz: o właśnie. Tak szczerze, mam ten sam problem. Myślę o tym intensywnie ostatnio. Wyszło mi że muszę walczyć o siebie.
Co o tym myślisz? Czy takie spojrzenie na sprawę, coś u Ciebie by polepszało?

W USA już kobiety zaczyną przepraszać mężczyzn za
  • Odpowiedz
Wyszło mi że muszę walczyć o siebie.

@interpenetrate: Tylko to i rodzina ma sens według mnie. Z tym, że ja sam dla siebie materialnie wiele nie potrzebuję więc jak tylko skończę studia to chcę wyhamować i więcej wypoczywać.
  • Odpowiedz
@interpenetrate: jest pełno filmików na yt zarówno kobiet, które nienawidzą feminizmu jak i takich, które po tym jak mężczyźni przestali chodzić na randki, zaczeły kwestionować swoje działania. To jest wciąż mniejszość, ale znajdź mi w Polsce antyfeministkę? Nie liczę katoliczek i tych co na muzulmanów lecą.
  • Odpowiedz
@interpenetrate: Znalezisko usunięte, ale dotarłem do linku. Fajnie, że ktoś to zebrał. Mówiłem o tym, że jesteśmy ofiarami inżynierii społecznej i, że zarówno socjalizm jak i feminizm to są choroby psychiczne (nie mówię, że w każdej kwestii nie mają racji).

Masz też i tu na wykopie np. wyzwolonąpodróżniczkę, która sama się przyznała, że jej pracą jest pisanie tego typu tekstów. Prawdopodonie za nasze pieniądze to się dzieje.

Brakuje w Polsce inteligentych, odważnych i pewnych siebie mężczyzn, którzy rozwalili by ten system poprzez wyjście z niego.
  • Odpowiedz