Wpis z mikrobloga

W tym wpisie: https://wykop.pl/wpis/77327143/pora-na-fajna-statystyke-najnizsza-krajowa-w-roku-
zrobiłem was w konia :) Najniższa krajowa netto w dzisiejszych czasach to WIĘCEJ NIŻ 600 EURO. Wychodzi na to, że dzisiaj łatwiej jest kupić mieszkanie niż w 2009 roku! Polak realnie się wzbogacił i mniej wynagrodzeń musi przeznaczyć na zakup mieszkania, niż miało to miejsce dawniej. Czy w 2009 roku był taki płacz jaki dzisiaj uprawiacie? Może wy wszyscy z tagu #nieruchomosci powinniście zagrzać miejsce na tagu #przegryw i użalać się nad sobą jacy to pokrzywdzeni nie jesteście?

Jaka jest alternatywa? Ludzie tacy jak Malala7. Podczas gdy wy przepijacie weekendy i wieczory robocze przy winie, piwie i innych napojach procentowych, ludzie TACY JAK MALALA7 ciężko pracują i się rozwijają. Przeczyta sobie każdego wieczoru 20 stron zaawansowanej książki o systemach operacyjnych. W końcu ją przerobi, przejdzie do następnej. Popatrzy na duże opensourcowe projekty, nauczy się dużo cennych informacji patrząc na ich repo. Można by o tym długo dywagować, ale to nie jest przypadek, że ten młody człowiek wbił się na rynek IT podczas wielkiego kryzysu. BO ON MA JAJA i potrafi!!! Nauczył się wegetacji i oszczędnego życia. Przy jego pensji i potencjale zawodowym, oraz zdolności zaciskania pasa zaoszczędzenie na mieszkanie to chwila moment. A wy nadal sobie płaczcie mimo że NIGDY W HISTORII NIE BYŁO LEPIEJ!!!
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@primum-non-nocere: zdrowo mnie p------o bo pewien młody człowiek dokształca się wieczorami czytając klasyczne dzieła informatyczne? On też ma pracę i codziennie zawodowo pracuje jako programista. Ale wiesz po co czyta te klasyczne dzieła WIECZORAMI? ŻEBY POSZERZYĆ HORYZONTY. Dzięki temu będzie wpadał na jeszcze lepsze rozwiązania i jeszcze lepiej je implementował. Bo on nie zamyka się w bańce własnego umysłu tylko ciągle zdobywa nową wiedzę. Ty jesteś pewnie jak zwykła małpka,
  • Odpowiedz
  • 0
@vCertus: ktoś kto zbiera pieniądze od 2007 roku i nie ma pojęcia czym jest inflacja, jest zwykłym idiotą i sam pozostaje sobie winny. Trzymanie czystej gotówki przez tak długi okres czasu to swego rodzaju finansowe s---------o. Wystarczyło wpłacić to na akcje firm takich jak Apple, Microsoft, a o Nvidii nawet nie wspomnę i byłoby się ustawionym. Ale lepiej żyć w urojeniach o spadku cen nieruchomości przez 20 lat (tak, już
  • Odpowiedz
  • 0
@primum-non-nocere: nie wiem nawet o czym teraz mówisz. Ja mówię o młodym człowieku, który już w wieku 19 lat zaczął myśleć o swojej przyszłości i pełną garścią wziął się za kształcenie i karierę. W wieku 22 lat zaczął również myśleć o przyszłej żonie i rodzinie. Co do tego mają jakieś "szatany" i epizody?
  • Odpowiedz