Wpis z mikrobloga

#filmy #film

Włączyłem ten nowy Bad Boys i jest napad na sklep na początku. Sprzedawca czarny, napadzior oczywiście biały (nawet nie latynos) no i Bad Boysi ratujący sklep wiadomo. Kiedyś bym na to nie zwrócił uwagi, ale teraz to aż odechciewa się oglądać takie filmy.
  • 48
  • Odpowiedz
@ptt_ to jest najmniejszy problem tego filmu. 1 i 2 były fajnymi akcyjniakami, ale te nowe kontynuacje zbyt poszły w stronę fast and furious, a aktorom się zwyczajnie nie chce.
  • Odpowiedz
@ptt_: Nie ma sensu tego serialu oglądać, nawet nie chodzi o same woke którego nie ma jakoś dużo, ale po prostu to słaby serial.
  • Odpowiedz
@Aster1981 zaobserwował, że film starą sir pchnąć agendę, która przeczy statystykom i realiom w US i jest sztucznie napędzana przed przemysł filmowy, tak jak wiele różnych innych tematów związanych z płciami itp. A spłakany jesteś Ty, że ktoś może to podwazac
  • Odpowiedz
@ptt_: Ja już niemal wcale filmów nie oglądam bo zamiast oglądać i cieszyć się treścią to wszędzie szukam nieścisłości, idiotyzmów w zachowaniu bohaterów czy dysonansów narracyjnych. Paradoksalnie jedyne filmy jakie jestem w stanie znieść to filmy obyczajowe albo dramaty, bo chyba łatwiej mi wytłumaczyć głupie zachowania smutnych ludzi niż super bohaterów czy super żołnierzy/policjantów czy innego gówna.
Ostatnio oglądałem film Kapitan Corelli - melodramat z 2001 i tak mi się
  • Odpowiedz