Wpis z mikrobloga

#metal #mathcore #posthardcore
#cultowe (1357/1000)

The Dillinger Escape Plan - We Are the Storm z płyty pt. Miss Machine (2004)

Twórczość DEP co prawda wchodzi mi tym lepiej im bardziej poukładane i piosenkowe są ich numery, ale tego chaosu z początku dyskografii nie mogę pominąć :)
Co do konkretnego kawałka - pełen przekrój wokaliz Grega Puciato robi tu robotę :)

------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Kiedyś przez tysiąc dni postowałem tu piosenki które z różnych względów weszły mi w głowę w ciągu ostatnich 20 lat. Teraz wrzucam już niekoniecznie codziennie rzeczy, które wtedy nie zmieściły się na liście, które mi się przypomniały, lub których słucham aktualnie. W dalszym ciągu szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne.
https://rateyourmusic.com/~cultowe
cultofluna - #metal #mathcore #posthardcore
#cultowe (1357/1000)

The Dillinger Escap...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

IMHO, płyta z 1999 Calculating Infinity dla mnie najlepsza. Jak szukacie czegos bardziej "melodyjnego" to polecam Botch - płyta We are the Romans. Pierwsza płyta American Nervoso ma prawilną wersję Thank God for worker bees.
  • Odpowiedz
@cult_of_luna: Nigdy mi nie podeszło, takie zbyt przebodźcowane to dla mnie, jakbym słuchał 5 kawałków naraz zmiksowanych w 1

Mają grać na Brutalu, to chyba pierwsza trasa od ponad 5 lat ale raczej nie będzie mi się chciało wybrać
  • Odpowiedz