✨️ Obserwuj #mirkoanonim Tak sie chcialem tylko pochwalic ze dostalem podwyzke na 1700net/dzien, (8%). Moze procentowo nie jakos duzo ale nominalnie po pol roku nie uwazam zeby bylo zle. Stack lead front miedzynarodowe korpo #programista15k #pracait
@CzulyTomasz: Dużo większa odpowiedzialność, a zarobki wcale nie dużo większe od senior dewa. Ja odmówiłem TL'owania w moim zespole z tych powodów i zostałem na deweloperce.
@Zlmmerman: jest roznica miedzy "TLowaniem" zespołu aka doglądaniem mariuszków czy przesuwają statusy w jirze i dostawanie o------l za niedowieziony sprint nigdy nie będąc zapraszanym na ważne spotkania, a np bycie leadem całej jednostki globalnie i mieć wpływ na to jak się sprawy mają, spotykać się z C-lvls i obgadywać sprawy
@peoplearestrange lead ma wszystkie minusy seniora i miej jeszcze zjebow w teamie to poczujesz co to znaczy, jak to mówi klasyk nie po to studiowałem informatykę żeby z ludźmi pracować
@peoplearestrange: U nas lead głównie gada z archami i tlami innych zespołów i na podstawie wymagań, rzeźbią jak dany ficzer ma działać pomiędzy zespołami odpowiedzialnymi za dane funkcje. Interfejsy itd. Wchodząc w takie bagno przestajesz pisać kod, a jakakolwiek zięba, niedomówienie lecą na Twoje konto. Potem robi dokumentacje itd i na podstawie tego zespół dewow potem zastanawia się jak zaimplementować to w własnej domenie i klepie kod
@mirko_anonim: Bardzo ładna stawka, zwłaszcza patrząc na obecne realia. Firma skandynawska? :) Możesz podzielić się w prywatnej wiadomości jeśli chcesz :)
Tak sie chcialem tylko pochwalic ze dostalem podwyzke na 1700net/dzien, (8%). Moze procentowo nie jakos duzo ale nominalnie po pol roku nie uwazam zeby bylo zle. Stack lead front miedzynarodowe korpo #programista15k #pracait
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@peoplearestrange: To raczej bycie dyrektorem / wyższym managerem.