Wpis z mikrobloga

Pomóżcie. Kupiłem sobie kabel HDMI, myślałem że będę sobie mógł filmy wygodnie na telewizorze oglądać. Nie przewidziałem, że kabel nie będzie pasować do mojego maka. Więc kupiłem adapter i... on też nie pasuje do mojego maka. Bo mam starą wersję z 2015. Ale ok i na to znalazłem solucję - kupiłem przejściówkę do przejściówki. Już się cieszę, już się witam z gąską i ch*j. Wszystko pasuje elegancko, wszystko podłączone, telewizor widzi podłączony kabel, ale wyświetla mi się wkoło "Brak sygnału"? Jestem generalnie słaby w komputery, więc być może rozwiązanie jest proste, ale mnie się skończyły już pomysły. Coś trzeba w ustawieniach zrobić czy co? Może mam za starego lapka? No nie wiem, poradźcie coś. I sorry za słabe tagowanie, ale chciałem tutaj przywołać najtęższe umysły.

#programista15k #programowanie #komputery #kiciochpyta
  • 10
  • Odpowiedz
Kupiłem sobie kabel HDMI, myślałem że będę sobie mógł filmy wygodnie na telewizorze oglądać. Nie przewidziałem, że kabel nie będzie pasować do mojego maka. Więc kupiłem adapter i... on też nie pasuje do mojego maka. Bo mam starą wersję z 2015.

@Kenteris: Oglądam 10 raz mojego MBP 2015, i jak byk widzę tam port HDMI.
  • Odpowiedz
  • 0
@L3gion: Aaaaa... Tego nie wiedziałem, ale uprzedzałem, że jestem ułomny w tych sprawach. Czyli co, na tym maku nic już zdziałać się nie da w tym temacie? Albo nie wiem, jakiś inny sposób, żeby przenieść obraz z lapka na telewizor?
  • Odpowiedz