Wpis z mikrobloga

Cywilizacja upada. Też macie takie wrażenie? Nienawiść na każdym kroku, propagowanie złych idei, pranie mózgu, nadmierny konsumpcjonizm oraz zmiany w psychice ludzi itp. itd. Gdzie nie spojrzę wszędzie widzę fałsz i obłudę. Mam już tego dosyć. #cywilizacja
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 130
@godofwar12345 Za długo nie było wielkiej wojny, ludziom się w dupach przewraca, nudzi się im. Zajmują się pierdołami i wymyślają kolejne bzdury.
Na świecie średnio co kilkadziesiąt lat były zarazy albo wojny które wybijały część społeczeństwa, teraz tego nie ma, więc ludzie zjadają się nawzajem. ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@kamykus: Ostanio miałem taką myśl mianowicie: Ludzie nie mogą mieć w życiu zbyt komfortowo bowiem prowadzi to do ich unicestwienia. Tak samo człowiek nie może wiedzieć czym jest przyjemność nie wiedząc co to cierpienie.
  • Odpowiedz
Nienawiść na każdym kroku, propagowanie złych idei, pranie mózgu, nadmierny konsumpcjonizm oraz zmiany w psychice ludzi itp. itd. Gdzie nie spojrzę wszędzie widzę fałsz i obłudę.

@godofwar12345: to znaczy, że masz depresję i patrzysz na świat przez czarne okulary. Świat zawsze był takim obrazem jakbyś na niego wylał wszystkie farby i pomieszał jak takie rzygowiny, czyli piękne i brzydkie chwile
  • Odpowiedz
@godofwar12345 No 80 lat bez wojny, dżumy czy innego mocnego p-----------a to za długo. Co jakiś czas musi być mocny reset z jebnięciem, bo pokój i prosperity wytrzymują max. 4-5 pokoleń. Te ostatnie pokolenia już mają tak przegrzane głowy że populistom łatwo nimi manipulować jak żołnierzykami
  • Odpowiedz
@godofwar12345 poczytaj Wolę Mocy Nietzschego, on już wtedy tak biadolił na naszą cywilizację i ludzi. Całkiem mnie to bawiło. Moim zdaniem każde pokolenie tak odczuwa (niektóre jednostki), w momencie gdy przychodzi zderzenie z prawdziwym życiem i uświadomieniem sobie, że wpajane od dziecka "dobre" wartości, tak naprawdę są c---a warte, a świat opiera się na kłamstwie, ułudzie. Od setek lat wygrywają krętacze, którzy później się wybielają, a społeczeństwo ma pamięć złotej rybki
  • Odpowiedz
Na świecie średnio co kilkadziesiąt lat były zarazy albo wojny które wybijały część społeczeństwa, teraz tego nie ma, więc ludzie zjadają się nawzajem. ¯(ツ)

@kamykus: ale p---------e xD
Miałeś covida w 2020, a aktualnie masz wojnę na Ukrainie
  • Odpowiedz
@KochamKoniki Co mnie obchodzi wojna na Ukrainie gdzie kacapy nawzajem się leją. Mówię o wojnach gdzie całe kontynenty się lały i zarażać gdzie potrafiło wybić 1/3 Europy a nie covidek co kaszelek powodował i co najwyżej zabił trochę słabych ludzi
  • Odpowiedz