Wpis z mikrobloga

Chłop zwariował i pomimo szyderstw zdecydował, że idzie w IT, a konkretnie w stack: Linux + Python + coś z Cloud/DevOps. Mam rok czasu, aby się nauczyć do certyfikatów (RHCSA, Python Institute Associate, coś z Clouda/DevOps). Trzymajcie kciuki, bo to będzie rok ciśnięcia po 9 godzin dziennie i nauki nowych rzeczy. Studia informatyczne już mam skończone, ale to tylko papier.

Warto gonić za marzeniami, nawet gdy wszyscy wokół mówią, że ci się nie uda. Moim marzeniem było pracować w IT (z którego przez mobbing wypadłem w 2019 roku), dlatego postanowiłem dać sobie jeszcze tą ostatnią szansę.

#pracait #oswiadczenie
_atreides - Chłop zwariował i pomimo szyderstw zdecydował, że idzie w IT, a konkretni...

źródło: Screenshot from 2024-07-19 15-06-32

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@_atreides:

Studia informatyczne już mam skończone

Moim marzeniem było pracować w IT (z którego przez mobbing wypadłem w 2019 roku)

Ale w oryginalnym poście lepsza była o tym nie wspominać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
to niezle marzenia

@peoplearestrange:
Jedni marzą o tym, żeby przestać musieć płacić za s--s i się masturbować, inni o tym, żeby zarobić na obrocie nieruchomościami w 2024 milion, a inni o tym, żeby mieć pracę, którą lubią. As simple as that, mate.
  • Odpowiedz
  • 0
@przegrywam_przez_miasto:
W okresie 2020-2022 miałem problemy życiowe, których rozwiązania wtedy nie widziałem i poważne problemy ze zdrowiem. Teraz jest trochę lepiej, ogólnie jestem przewlekle chory, ale no jest nieco lepiej. Mam to pod jakąś tam kontrolą
  • Odpowiedz
@_atreides jak masz studia inf i wcześniej pracowałeś wcześniej w IT, to nawet jak teraz wypadłeś z obiegu to masz 10x lepsza sytuację niż random, który nagle odkrył pasję do programowania, a jest z niepowiazanej branzy i nie miał żadnych studiów technicznych
  • Odpowiedz