Wpis z mikrobloga

Ja wiem, że mem itd. Ale czy ktoś się spotkał z tym kazaniem tak do siebie mówić przez nauczyciela w liceum?

@robolol: Moja starsza siostra mówiła, że u niej kazali.
Nawet myślałem że u mnie też będą tak musiał, ale u mnie nie wymagali.
  • Odpowiedz
czy ktoś się spotkał z tym kazaniem tak do siebie mówić przez nauczyciela w liceum?

@robolol: u mnie tak było (2011 rok). Największy problem miał wuefistka w trakcie magisterki, udawała że nie słyszy jak ktoś powiedział "proszę pani", zawsze się pluła, że taka jest u nas tradycja. A np. nauczyciel fizyki był doktorem i miał w------e, nigdy nikogo nie poprawiał xD
  • Odpowiedz
Ale czy ktoś się spotkał z tym kazaniem tak do siebie mówić przez nauczyciela w liceum?

@robolol: Noo k---a. Kończyłem liceum jakoś 2010, ale chyba na każdym rozpoczęciu roku dyrektor wspominał że tradycyjnie do naszych nauczycieli mówi się per "profesor"
  • Odpowiedz
@Influ3nD: u mnie tak było bo chodziłem do liceum nr 1 w moim mieście, więc najstarszego i pseudo prestiżowego. Wspaniałe chwile, gdy mówisz "Panie Profesorze" do wuefisty-alkoholika, który ma aparycję małpy xD
  • Odpowiedz
Ja wiem, że mem itd. Ale czy ktoś się spotkał z tym kazaniem tak do siebie mówić przez nauczyciela w liceum?

@robolol: w 2000 albo w 2001 w liceum powiedziała wychowawczyni żeby nie mówić proszę pani, tylko profesorze
  • Odpowiedz