Aktywne Wpisy
szpaczuh +845
#rozdajo
Kojarzycie akcje parę dni temu co koleś robil rozdajo z czekoladami wedla?
Wygralem i przyszly pociete w pol xD powod? Ze niby bym je sprzedal ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Kojarzycie akcje parę dni temu co koleś robil rozdajo z czekoladami wedla?
Wygralem i przyszly pociete w pol xD powod? Ze niby bym je sprzedal ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Fajlip1111 +4
Sluchając tego podcastu czułem zażenowanie jako facet. Zabolało mnie to co słyszałem poczułem nawet obrzydzenie. tyle litrów hipokryzji ktore się wylało z ust tych dziewczyn. Po co to zostało nagrane?
#hotelparadise
#hotelparadise
#gielda
Bitcoin: 20k $ vs 64k $
Nvidia 12$ vs 120$
Meta 140$ vs 460$
SP500 3500 vs 5500
Zauważ to co się dzieję obecnie przewidziałem w sensie co się będzie działo jak Powell będzie mówił o obniżkach stóp i że są na dobrej drodze- cytuję:
Teraz ważna kwestia, bo można by rzec że niech Powell niech po prostu spuści z tonu i w ten sposób umocni strefę Euro poprzez spadek dolara,a le nawet jak to zrobi i odpuści z podwyżkami stóp procentowych w Stanach to dzieję się następująca rzecz - osłabia
Jeśli chodzi o ten filmik co wrzuciłeś to powiedziałem: że będzie stagflacja, recesja a następnie bezrobocie ponieważ firmy muszą ciąć wydatki a najlepszym sposobem jest pozbywanie się zbędnego balastu czyli pracowników, gdyż nie są już potrzebni oraz że mieliśmy sytuację że bankierzy, środowiska akademickie, media głównego nurtu mówiły że nie ma inflacji a gdy sytuacja staję się niezaprzeczalna to mówili abyśmy się nie przejmowali bo inflacja jest tymczasowa, chciałbym
Masz rację, ale mówiłem co będzie jeżeli retoryka Fed zmieni się na gołębią, także manipulujesz bo to nie ma nic wspólnego z tym co mówiłem
Czy Ty potrafisz zrozumieć co się do Ciebie mów, czy nie bardzo?
Jak dla mnie w tamtym czasie powinien podnosić, żeby zdusić konsumpcje (w takim przypadku dolar w górę) natomiast niebawem zaczęła się gołębia retoryka: i tym momencie trzeba było się przestawić na rynku pod inny scenariusz
W takim scenariuszu czyli nie będzie podnosił stóp % zakładałem :
Spadek dolara - check
wystrzał surowców (ropa, złoto, srebro, kakao)
Ale Ty chyba nie rozumiesz bo to to ten typ wypisuje to farmazony, nikt nie mógł stracić na tym co mówiłem tylko trzeba słychać ze zrozumieniem a gość ma z tym problem tak jak mu napisałem:
w komentarzach na YT pisałeś do nieświadomego człowieka których chciał ochronić oszczędności 500k, aby za to kupił dolarów po 5 zł, bo twierdziłeś, ze dolar poleci na 7 zł, umiesz w procenty ile ktoś przez ciebie stracił, jeśli posłuchał twoich porad finansowych?
aż się wierzyć nie chce,
Napisałem co się stanie i tak się właśnie stało trzeba było po prostu się dostosować ja to nie