Wpis z mikrobloga

Chciałem zapytać @Questorius jak z perspektywy ostatnich niecałych dwóch lat odnosi się do tego filmu. I to nie jest złośliwe pytanie, tylko tak to obejrzałem i słabo się zestarzało. Pytanie czy autor wyprzedził bańkę, czy prognoza była ogólnie o kant d--y potłuc

#gielda
Matheo780 - Chciałem zapytać @Questorius jak z perspektywy ostatnich niecałych dwóch ...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

https://youtu.be/0XFVuhQzUWU?feature=shared&t=529

Zauważ to co się dzieję obecnie przewidziałem w sensie co się będzie działo jak Powell będzie mówił o obniżkach stóp i że są na dobrej drodze- cytuję:

Teraz ważna kwestia, bo można by rzec że niech Powell niech po prostu spuści z tonu i w ten sposób umocni strefę Euro poprzez spadek dolara,a le nawet jak to zrobi i odpuści z podwyżkami stóp procentowych w Stanach to dzieję się następująca rzecz - osłabia
Questorius - https://youtu.be/0XFVuhQzUWU?feature=shared&t=529

Zauważ to co się dzie...
  • Odpowiedz
@Matheo780:
Jeśli chodzi o ten filmik co wrzuciłeś to powiedziałem: że będzie stagflacja, recesja a następnie bezrobocie ponieważ firmy muszą ciąć wydatki a najlepszym sposobem jest pozbywanie się zbędnego balastu czyli pracowników, gdyż nie są już potrzebni oraz że mieliśmy sytuację że bankierzy, środowiska akademickie, media głównego nurtu mówiły że nie ma inflacji a gdy sytuacja staję się niezaprzeczalna to mówili abyśmy się nie przejmowali bo inflacja jest tymczasowa, chciałbym
  • Odpowiedz
  • 0
@Questorius: no tak szczerze, to dla mnie się praktycznie nic z tego filmu nie sprawdziło. Zakładałeś rozumiem, że FED nie będzie podnosił stóp procentowych? Bo ogólnie mijają 2 lata, złoto jest na ATH, srebro też rośnie, dolar spadł do 3,9zł (a miał być po 7), firmy kurierskie patrząc po giełdzie mają się dobrze, bitcoin od tego czasu też wyznaczył, ATH, S&P na ATH, WIG wyznaczył ATH, inflacja spadła do dość
  • Odpowiedz
@kniew czyli randomowi który nie wiedział co zrobić z oszczędnościami 500k, polecał aby zaladowac się w dolara po 5 zł i absolutnie nie dotykać złota, ja p------e….
  • Odpowiedz
@kokot1 dokładanie, co gorsza, to on się klika tygodni temu tu chwalił, ze codziennie pisze z jakimiś mirkami na PW odnośnie rynku, wiec pewnie dalej ludzi w-------a na minę
  • Odpowiedz
@twojastara_glosuje_na_korwina: szczerze mówiąc Uj mnie to obchodzi jak ktoś przez niego straci, już w życiu dostałem w kość że nie warto być dobrym, każdy ma swój mózg, jak ktoś nie wie co robić z pieniędzmi to niech idzie do doradcy finansowego, odpowiednie osoby są w każdym banku.
  • Odpowiedz
@Matheo780:
Czy Ty potrafisz zrozumieć co się do Ciebie mów, czy nie bardzo?
Jak dla mnie w tamtym czasie powinien podnosić, żeby zdusić konsumpcje (w takim przypadku dolar w górę) natomiast niebawem zaczęła się gołębia retoryka: i tym momencie trzeba było się przestawić na rynku pod inny scenariusz
W takim scenariuszu czyli nie będzie podnosił stóp % zakładałem :
Spadek dolara - check
wystrzał surowców (ropa, złoto, srebro, kakao)
  • Odpowiedz
@kokot1:
Ale Ty chyba nie rozumiesz bo to to ten typ wypisuje to farmazony, nikt nie mógł stracić na tym co mówiłem tylko trzeba słychać ze zrozumieniem a gość ma z tym problem tak jak mu napisałem:

Czy Ty potrafisz zrozumieć co się do Ciebie mów, czy nie bardzo?

Jak dla mnie w tamtym czasie powinien podnosić, żeby zdusić konsumpcje (w takim przypadku dolar w górę) natomiast niebawem zaczęła się gołębia retoryka:
  • Odpowiedz
@Questorius przygłupie, prognozowałes NVDA po 12$ a jest po 120$, pomyliłeś się o 1000% procent i twierdzisz, ze nikt na tym nie mógł stracić?

w komentarzach na YT pisałeś do nieświadomego człowieka których chciał ochronić oszczędności 500k, aby za to kupił dolarów po 5 zł, bo twierdziłeś, ze dolar poleci na 7 zł, umiesz w procenty ile ktoś przez ciebie stracił, jeśli posłuchał twoich porad finansowych?

aż się wierzyć nie chce,
  • Odpowiedz
@maniek74: Co Ty bredzisz kloszardzie? Zawijaj się a najlepiej usuń konto pecie, pasożycie i przeproś rodziców. Co Ty tu robisz w wieku plus 50 lat? Nie masz nic innego do roboty? Jesteś tu 10 lat i masz 20 obserwujących te twoje wypociny won i naganiaj na wzrosty jak ostatnio na xtb :)

Napisałem co się stanie i tak się właśnie stało trzeba było po prostu się dostosować ja to nie
  • Odpowiedz