Wpis z mikrobloga

Złapałem jakiegoś doła egzystencjalnego...
Zastanawiam się, po co to wszystko?...
Nic mi się nie chcę: Ani grać na ukulele, ani rysować, czytać, jeździć na rowerze... Nawet czytam sobie teraz o układach i urządzeniach elektrycznych, ale normalnie jak tylko przeczytam jakaś stronę z tej dziedziny, to mam ochotę palnąć sobie w łeb, bo nie czuję, aby w jakimkolwiek stopniu mnie to interesowało...
Może to źle zabrzmi, ale czasem mnie już moja własna kotka nie interesuję...
Najchętniej to bym leżał cały czas w łóżku, i oglądał jakieś głupie seriale, jednocześnie przy tym pił a-----l, no i oczywiście spałbym...

Czuję się już tak znużony tym wszystkim... I jeszcze uświadomiłem sobie, że jestem takim No Life'em że to tragedia... Inni mają z kim pogadać, gdzieś wyjść, sobie coś poopowiadać... A mnie już znudziło własne towarzystwo...

A jak pomyślę o pracy, że mam wykonywać czynności, które w żaden sposób mnie w ogóle nie interesują, to normalnie płakać mi się chcę...

Nie wiem, macie tak podobnie? Umicie sobie jakoś z tym radzić???...

#przegryw #depresja #samotnosc #zyciejestdodupy #problemegzystencjalny
Akinori456 - Złapałem jakiegoś doła egzystencjalnego...
Zastanawiam się, po co to wsz...

źródło: temp_file2317381165348484980

Pobierz
Akinori456 - Złapałem jakiegoś doła egzystencjalnego...
Zastanawiam się, po co to wsz...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Akinori456: Same here. Dziś pół dnia przespałem. Codziennie muszę się zmuszać do rzeczy, które kiedyś sprawiały mi radość. To już chyba depresja jest. Lubię swój kołchoz, bo to jedyne co zmusza mnie do ruszenia tyłka i w ten sposób przynajmniej mam świadomość że cokolwiek robię. A wraz z powrotem do domu ogarnia mnie pustka.
  • Odpowiedz
Nawet czytam sobie teraz o układach i urządzeniach elektrycznych

@Akinori456: prawo Kirchoffa mowi, ze dla spoleczenstwa suma szczescia i nieszczescia musi byc rowna zero. Ktos jest szczesliwy, to ktos musi byc smutny. Ktos czuje sie dobrze, to ktos muai cierpiec. Ktos jest bogaty, to ktos musi kwiczec z biedy. Oczko s----------a tej planety.
  • Odpowiedz
@Akinori456: możesz mieć małe cele jakie chcesz w życiu czy po prostu obecnie ukończyć. Życie to nie jeden cel, bo jak go utracisz to masz pustkę, a jak masz małe cele ale ich sporo, nawet drobnostki, to już jest jakiś plan działania. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz