a tak serio, to w filmach wygląda że wszyskto jest super zorganizowane i informacja oraz decyzje są pewne, rzetelne i szybkie, a w rzeczywistości? - steve, kto się tam w-------a na dach? - dach? nie
@suwalskimroz: Gość na dachu miał AR15 czyli odpowiednik kałasznikowa (chyba bez optyki). Dziwne, że po dobie o tym nie piszą powszechnie. Zapewne dla tego nie trafił Trupha. Inne fakty czyli nagrania znajdzesz w moim profilu. Policja miała minuty na obserwację. 42 sekundy z ustawionymi karabinami snajperskimi na zabójcę są nagrane. Zabójca leżący na dachu a ludzie krzyczący o nim PRZED strzałami też są nagrani. Chcesz znależć to znajdziesz. Nie było
@biggle: Jaka ustawka Trumpa? Nikt nie ryzykowałby życiem i robił zamach samach na siebie Śmiechu Warte Zawsze jest szansa że jednak by zginał.
@polacy_nigdy_nie_klamia: Bo wygląda na to że Trump miał zginąć albo miała być to pogróżka w jego stronę by był grzeczny od demokratów/banksterów/korpo farma(?) i chodziło o to żeby to wyglądało na samodzielną akcję jakiegoś randomowego niezaplanowanego frajera a nie profesjonalisty i tylko że "przypadkiem" policja i secret service miało w d@pie i tego ziomka i ten budynek zanim zaczął strzelać. K@rwa czemu?
@navaare: Ot tak na luzie napiszę: chłopcy z policji z dołu (pod drzewami w cieniu) nie reagowali, a chłopcy z policji (snajperzy na dachu) czekali aż gość wystrzela magazynek AR15. Potem go zlikwidowali. Snajperzy policji mieli gościa na "uwadze" przez conajmniej 42 sekundy. Zeznania świadków mowią - 2-3 minuty. Podzielmy na 2. 90 sekund snajperzy z dachu widzieli cywila z karabinem na innym dachu i pozwolili mu się wystrzelać. Po
@polacy_nigdy_nie_klamia: Brawo, ja jeszcze dodam że policja USA zaj@biście dobrze wie co robić z natychmiastowym odstrzeleniem ziomka na drodze czy innej interwencji który ma gnata/b--ń w łapie(a nawet i bez szybko im to wychodzi), tutaj wcześniej przed oddaniem strzału w Trumpa magicznie nikt nic nie wi/nie może i nie potrafi i tylko się paczo zanim młodzik nie zaczął strzelać. I jeszcze podobno wyj@Bali z roboty snajpera który odstrzelił go bo
@navaare: BARDZO DOBRY komentarz przywracający perspektywę. Setki razy widzieliśmy, jak zwykli drogowi/uliczni policjanci w USA srzelają w SEKUNDY do gościa trzymającego b--ń. Już są nagrania pokazujące 2 minuty strzelca na dachu. Przez 20 minut chodził wokół dachu i wchodził na dach (też sfilmowane). W budynku na który wchodził podobno była miejscowa policja i nie wiedziała, że po dachu "crawling" czyli czołgał się gościu z rifle (jak - mówił Rudy Amisz).
@dicamillo89: A trąbili o tym: czy miał optykę, ile miał naboi w magazynku, ile miał naboi przy sobie (które podobno kupił tego dnia), ile strzałów padło to WAŻNE (magazynek kontra liczba strzałów - bo strzałów było wiele - może było 2 strzelców) no i jaki był kaliber? A może pokazali zdjęcia "rifle". Minęło 5 dni i kalibru nie ma, magazynku nie ma, liczby strzałów nie ma. Dobrze, że ludzie mają
A trąbili o tym: czy miał optykę, ile miał naboi w magazynku, ile miał naboi przy sobie (które podobno kupił tego dnia), ile strzałów padło to WAŻNE (magazynek kontra liczba strzałów - bo strzałów było wiele - może było 2 strzelców) no i jaki był kaliber?
@polacy_nigdy_nie_klamia: A po jaką cholerę w takich "Faktach" mieliby się tak bardzo wdawać w szczegóły, skoro a) mają ograniczony czas na przedstawienie wszystkich newsów,
@dicamillo89: Ty wszystko wiesz. Pozdro Misztrzu. Napisz ile kulek wystrzelono i ile kulek miał magazynek na dachu. Róznica = ewentualny drugi strzelec. I jakie kulki (kaliber) były strzelane. Podrzuć ludziom zdjęcia ar15 strzelca bo od tygodnia czekają. Mnie wrzuć na czarną listę (jakoś znajdę fakty, ale to będzie trudne bez Twoich informacji, może dam radę)
@polacy_nigdy_nie_klamia: Koleżko, ale to ty tutaj się próbujesz kreować na wielce oświeconego i widzącego więcej od wszystkich, nie ja - szkoda tylko, że póki co tak naprawdę sam nie masz kompletnie niczego merytorycznego do powiedzenia i wiesz dokładnie tyle, co reszta świata (czyli nic) ¯\(ツ)/¯
@dicamillo89: No to podaj - ile kulek było w magazunku a ile zostało wystrzelonych. Ja tylko podaję pytania "koleżko". Ty nie masz odpowiedzi. Nie będę dawać dokumentów, ale: doradzałem człowiekowi, który po kilku latach został najbogatszym człowiekiem świata. Moje raporty akceptował CIO największej firmy technologicznej świata. Pozdro "koleżko". Więcej się do "koleżki" nie będę odzywał, więc proszę ignorować mnie "głupka".
@polacy_nigdy_nie_klamia: Gdybyś potrafił czytać ze zrozumieniem to byś zauważył, że w żadnym miejscu nie twierdziłem, bym je miał - za to wyraźnie wskazywałem, że ty również nie masz kompletnie ŻADNYCH informacji, co jednak ani trochę nie przeszkadza ci w mądrkowaniu niczym pijany wujek z wesela ( ͡°͜ʖ͡°)ノ⌐■-■
doradzałem człowiekowi, który po kilku latach został najbogatszym
No ciekawe, jezeli się potwierdzi, że nie było pozwolenia na strzał to ktoś powinien za to odpowiedzieć.
Ale podejrzewam, że przeciętnego wyborcy Biedna i tak to nie ruszy, chyba nie muszę mówić dlaczego. #polityka
a tak serio, to w filmach wygląda że wszyskto jest super zorganizowane i informacja oraz decyzje są pewne, rzetelne i szybkie,
a w rzeczywistości?
- steve, kto się tam w-------a na dach?
- dach? nie
@polacy_nigdy_nie_klamia: Bo wygląda na to że Trump miał zginąć albo miała być to pogróżka w jego stronę by był grzeczny od demokratów/banksterów/korpo farma(?) i chodziło o to żeby to wyglądało na samodzielną akcję jakiegoś randomowego niezaplanowanego frajera a nie profesjonalisty i tylko że "przypadkiem" policja i secret service miało w d@pie i tego ziomka i ten budynek zanim zaczął strzelać. K@rwa czemu?
Że się nie da obstawić budynku 150m od Trumpa? Po
@polacy_nigdy_nie_klamia: No jak "nie piszą powszechnie", skoro nawet na głupim TVN w Faktach już wczoraj o tym trąbili?
@polacy_nigdy_nie_klamia: A po jaką cholerę w takich "Faktach" mieliby się tak bardzo wdawać w szczegóły, skoro a) mają ograniczony czas na przedstawienie wszystkich newsów,
@polacy_nigdy_nie_klamia: Gdybyś potrafił czytać ze zrozumieniem to byś zauważył, że w żadnym miejscu nie twierdziłem, bym je miał - za to wyraźnie wskazywałem, że ty również nie masz kompletnie ŻADNYCH informacji, co jednak ani trochę nie przeszkadza ci w mądrkowaniu niczym pijany wujek z wesela ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■