Wpis z mikrobloga

Otwieram sezon letniego cukiernictwa z włoskim tiramisu! Przygotowałam ten klasyczny deser, aby wnieść trochę włoskiego słońca do naszego kołchozu.🌞🇮🇹
Mam nadzieję, że koledzy i koleżanki poczują tę letnią zmianę i rozkoszują się każdą łyżeczką. 🍮🥄
Smacznego!😋

#gotujzwykopem #rozowepaski #warszawa #pracbaza
kabotyno - Otwieram sezon letniego cukiernictwa z włoskim tiramisu! Przygotowałam ten...

źródło: temp_file6835663440062747667

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 1
@kabotyno Mam nadzieję że jedyna legalna wersja, czyli z żółtkiem, ewentualnie advocat. Na samej śmietanie/mascarpone to nie tiramisu tylko deser kawowy :)
  • Odpowiedz
  • 10
@njay mascarpone + żółtka + białka z połowy jajek

@Spocony-Pan na taką porcję:
paczka podłużnych biszkoptów
kawa do namoczenia (1 porcja z małej kawiarki) + łyżeczka cukru + łyżka alkoholu (dałam amaretto)
  • Odpowiedz