Wpis z mikrobloga

@nalej_mi_zupy: Ale jaja. On jest płatny? Musiałem zapomnieć, że go w ogóle kupiłem.
Ale dość off-topu. Nie znajdziesz innego sposobu. Jest to ich własnościowy format. Co to jest 50 zł? Jedzenie w restauracji kosztuje drożej.
  • Odpowiedz
@Belzdron: PSD to też własnościowy format Adobe a wiele programów go potrafi otworzyć albo chociaż podejrzeć. Co więcej - ikona pliku pxd na ios wyświetla sie z podglądem zawartości więc nawet iphone potrafi sobie poradzić z zawartością.

Co do kupowania - nie potrzebuję wszystkich funkcji pixelmatora, bo nie będę edytował tego pliku na telefonie tylko chce miec podgląd tego co wcześniej zrobiłem na maku. Mogę sobie każdorazowo generować pdf-a ale
  • Odpowiedz
@nalej_mi_zupy: nie porównuj Pixelmatora, to Adobe. Photoshop, to najpopularniejsze narzędzie do grafiki rastrowej i edycji zdjęć. Oczywiście, że ktoś w końcu się wziął do aplikacji do jego wyświetlenia (w tym macOS). Podobnie, jak (choć w bólach, bo zmieniany) format znany z Excela, czy Worda, odpala OpenOffice, czy LibreOffice – bo to standard w branży biurowej. pxd nie jest standardem.
  • Odpowiedz