Aktywne Wpisy
yawa +175
10 lat ciułania po troszku ale udało się 20 lat przed terminem :)
Pijcie ze mnom kompot.
#nieruchomosci
Pijcie ze mnom kompot.
#nieruchomosci
sonklabart +10
#zwiazki #randkujzwykopem
Poznałam ostatnio faceta i trochę piszemy. Z ciekawości sprawdziłam kogo obserwuje na instagramie i przeszły mnie ciarki żenady xd Nawet nie wiem jak to opisać, bo to nawet nie są dziewczyny z bieliźnie tylko w jakiś skąpych ubraniach gdzie na większości zdjęć na głównym planie jest ich krocze. No i ogólnie wrzucają kontent w stylu "słodka idiotka". Ja wiem, że są różne upodobania ale później faceci
Poznałam ostatnio faceta i trochę piszemy. Z ciekawości sprawdziłam kogo obserwuje na instagramie i przeszły mnie ciarki żenady xd Nawet nie wiem jak to opisać, bo to nawet nie są dziewczyny z bieliźnie tylko w jakiś skąpych ubraniach gdzie na większości zdjęć na głównym planie jest ich krocze. No i ogólnie wrzucają kontent w stylu "słodka idiotka". Ja wiem, że są różne upodobania ale później faceci
Chyba nie ma innej zbrodni przeciwko Polakom, której rany byłyby ciągle rozdrapywane, tak jak ma to miejsce w przypadku Wołynia. Ciekawe dlaczego? Nie wiem, choć się domyślam.
Ale według głównowykopka mamy do czynienia z jakąś propagandą próbującą ukryć ten temat przed polskimi Polakami z polskiej Polski.
#glownacontent #bekazprawakow #ukraina #wolyn #bekazkonfederacji
i dobrze
@czerwonykomuch: ja ci powiem dlaczego, dlatego że ukraincy nigdy sie nie przyznali, nigdy nie przeprosili, nigdy nie pozwolili na ekshumacje i upamiętnienie. Dopóki tego nie zrobią to ta rana nigdy się nie zabliźni. A tego nie robią, ostentacyjnie ignorują temat, ignorują że ich bohaterowie zamordowali 60 tysięcy cywili
@rzymski_ntp: przed ruskimi też nie byli chętni do pomocy
@Makavlani: A kiedy były ostatnio obchody rocznicy operacji Polskiej NKWD czy deportacji Polaków na Syberię? Jakoś nie pamiętam a to były tragedie w których ucierpiało więcej Polaków niż na Wołyniu.
Wołyń należy upamiętniać ale twierdzenie, że każda tragedia ma swoją pamięć to bzdura.
@jozef-dzierzynski: I co nam po tych przeprosinach jak Putin je odwołał i teraz u ruskich oficjalnie naucza się na lekcjach, że Katyń to robota Niemców?
Czyli co, mam rozumieć, że jak jakiś ukraiński prezydent przeprosi i postawi cmentarz a kolejny to odwoła i dalej będzie w szkołach uczył, że
@nostalgiwolf: to będzie i tak więcej niż jest teraz. Bo aktualnie to ludzie odpowiedzialni za Wołyń dostają pomniki, muzea i są uznawani za bohaterów narodowych. Więc tak, niech chociaż raz przeproszą i postawią ten
Ale tylko temat Wołynia jest grzany od 2014 roku, a od 2022 już w szczególności.
Ciekawe dlaczego tak się dzieje? Przecież Wołyń to - jakkolwiek źle to brzmi - zbrodnia w o wiele mniejszej skali od kacapskich czynów. Jak sądzisz?
@czerwonykomuch: tak, rosja to zbrodniczy naród, dlatego tym bardziej szkoda że ukraińcy w sprawie Wołynia zachowują się gorzej od nich