@ATAT-2: Witam obok mam biedre podobne cyrki ile to razy widziałem że nabiał sobie stoi i czeka aż osiągnie temperaturę pomieszczenia. dziś do UOKIK leci dino jestem ciekaw jaka będzie reakcja.
@pasta_alla_carbonara Jak w kartonach i mogące stać na półce to jest raczej UHT, a nie pasteryzowane. Niemniej też ma pewnie jakąś maksymalną temperaturę przechowywania, raczej niższą niż w nagrzanym słońcem blaszaku.
Normalna sprawa. Tu przynajmniej towar będzie suchy a w biedronce która jest u mnie w mieście trzymają towar na parkingu pod chmurką. Tylko trochę przykryte plandeką ale w 99% przypadków zawsze wszystko jest mokre.
@ATAT-2: to może pokaż zdjęcie tego mleka? Na słowo mamy ci wierzyć? A może są tam produkty przygotowane do utylizacji? Dowiedziałeś się tego przed rzucaniem oskarżeń?
@jeden_na_dziesiec: a to sori, pomylilem UHT z pasteryzowanym ;) Co nie zmienia fakty, ze w tym kontenerze jest pewnie z 50 stopni, conajmniej, bo ja dzis mialem 45 na balkonie...
@ATAT-2 Jestem ciekawy czy Biedronka nie robi tego specjalnie żeby zobaczyć na ile może sobie pozwolić nim Polacy przestaną tam kupować XDD Jeszcze trochę i postawią wielką hale gdzie latem będzie 50c a zimą - 20 a i tak ludzie będą tam chodzić robić zakupy xD
Uznali to za idealne miejsce na składowanie piwa i... mleka pasteryzowanego.
Tego w kartonach co niby w lodówce się nie trzyma ale wciąż. Blaszaczek, 35 stopni upału, pełne słońce cały dzień.
Przewrażliwiony jestem czy kręcić aferę?
#ciekawostki
#afera
#biedronka
#jedzenie
źródło: image
Pobierztakze tego.
EDIT: wlasnie doczytalem, ze akt utracil moc, no ale mleko pasteryzowane chyba sie bardzo nie zmienilo.
dziś do UOKIK leci dino jestem ciekaw jaka będzie reakcja.
źródło: comment_1656412072pwn5Jf02Vyxm9vTLCp8Ldn
Pobierz@pasta_alla_carbonara: to mleko pasteryzuje się codziennie by klient miał zawsze świeże ;)
I na pewno dobutykizafji stoją całe palety mleka, piwa i coli. Tak było
Jeszcze trochę i postawią wielką hale gdzie latem będzie 50c a zimą - 20 a i tak ludzie będą tam chodzić robić zakupy xD