Aktywne Wpisy

_mnemonick_ +4
Mi się naprawdę wydaje, że to może być młoda dziewczyna i jeszcze dziewica, dlatego tak się chętnie chce całować. Bo gdyby to była jakaś dziewczyna, która ma trochę doświadczenia, to poszłaby z nim do kibla.
#ajemge1
#ajemge1
-22ar dluga 20m szerokości
-wieś 1tys mieszkańców 15km od miasta powiatowego
-media w odległości 100m
-zalesiona
-na działce obok rozpoczeta budowa
#nieruchomosci #wycena #dzialka #budujzwykopem
100 metrów do wody/kanalizacji? Zapomnij, cena to 300-500 PLN za metr bieżący. 30-50 tys. PLN za wodę i drugie tyle za kanalizację.
Nie wiedzialem natomiast ze woda potrafi tyle kosztowac - to zwykla rurka PE w ziemi w koncu, moze jedynie ze musi troche glebiej byc... U mnie natomiast pod sama granica dzialki jest na szczescie.
- (nie)czynne osuwiska
- linie wysokiego napiecia ze strefa ochronna
- podziemne rurociagi gazowe ze strefa ochronna
- zbyt mala odleglosc
@ch1nczyk: Woda to patologia na maksa niestety. U mnie wycena na 800metrów od 3 wykonawców, droga gruntowa gminna, żadnych przeszkód terenowych ani przecisków przekroczyła grubo 100.000 PLN (plus do tego byłyby regularne opłaty do gminy za
@ch1nczyk: Tak, choć nie byłem zadowolony z tego rozwiązania. Uważam że studnia jest w c--j niewygodna i wymaga zbyt dużo zaangażowania ode mnie w zapewnienie odpowiedniej jakości wody (kontrola filtrów, wahania parametrów, ochrona przed zamarzaniem, bakteriami, serwisowanie zbiorników/pomp etc.)
Wolałbym płacić za wodę i mieć to z głowy, ale musiałem zrobić głębinówkę.
@ch1nczyk: rozumiem, że nie planujesz nigdy posiadać samochodu elektrycznego który będziesz chciał ładować w domu?