Aktywne Wpisy

Naza_Dzikowski +11
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
GrubasErosoman +39
Beata Belzebub seksualna rekordzistka Polski
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
Pobierz
PobierzWykop.pl
#bekazlewactwa #polityka #konfederacja
źródło: mlodzi
Pobierz@marv0oo: ale #!$%@? nas obchodzi, że ma własne biznesy - jak nie potrafi połączyć ich z byciem posłem to niech nim nie będzie. Nie ma znaczenia czy pobiera pieniądze czy nie - został wybrany, żeby siedzieć
źródło: temp_file8139918804725181604
Pobierz@open_or_die: To niech Tusk zrezygnuje z mandatu poselskiego. Maowiecki jak został premierem to posłem nie był. Nie ma obowiązku łączyć roli posła z rolą prezesa rady ministrów. Ja mu płacę za bycie posłem, a on nie wypełnia swoich obowiązków
@Pas-ze-mna-owce: jak wyżej - premier nie musi być posłem.
Na pewno pisze nowe ustawy, interpelacje, wykonuje interwencje poselskie i pomaga ludziom jak tylko może lewaku! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Yahoo_: Ale po co ma uczestniczyć w głosowaniu, na którego wynik i tak nie może wpłynąć? Co z tego wyniknie dla Polski? To czy tam jest i głosuje, czy nie, nie ma żadnego znaczenia, bo tuskowa koalicja ma większość, a do tego jest równie odległy poglądowo PIS i czy głosów sprzeciwu będzie 15 czy 16 to wszystko jedno. Dlatego dużo ważniejsze
Tusk mam mniej głosowań od Mentzena. Kropka. Reszta to już relatiwizacja i podwójne standardy
Jeśli bycie przez Tuska premierem nie pozwala mu odbywać chociaż 50% frekwencji w sejmie, to powinien albo skupić się na premierowaniu i oddać mandat poselski, albo skupić się na posłowaniu i zakończyć bycie premierem.
@Jah00: Ale przecież ten argument możesz rozszerzyć i zapytać po co w ogóle jest posłem skoro na nic nie wpływa? No tak to nie działa, wyborcy go wybrali do sejmu to powinien pełnić mandat posła.
XD. To tak nie działa, mandat posła pełni się niezależnie. Inaczej możnaby wybierać Tuska i Kaczyńskiemu, każdemu przypisać "wagę" głosu i tyle. Po co nam 460 posłów, byśmy mieli 10 z odpowiednią wagą i nara. Ale w czasie głosowań dzieją się różne rzeczy, niektórzy łamią dyscyplinę partyjną, przechodza do innych partii itp. itd. Ich zasranym obowiązkiem jest być na głosowaniach to niech chociaż
Komentarz usunięty przez autora
@open_or_die: np. nagrywa bardzo wartościowe materiały wyjaśniające co się dzieje, np. https://www.youtube.com/watch?v=CICnoP2BC_8 ... 31 średnio 30min odcinków TYLKO w tej kadencji, ogromna praca.