Wpis z mikrobloga

Mirki, z racji tego, że zmieniam monitor na nowy, a wcześniej miałem tylko matryce VA, to pytanie do Was na jakich matrycach gra się lepiej? IPS, czy jakieś lepsze VA? Nie mam budżetu na jakieś mini ledy i QLedy.

Nie gram w jakieś gry esportowe, więc nie zależy mi na jakimś czystym jak brzytwa obrazie, ale ogólnie gram mnóstwo gry single player.

Jakie są Wasze doświadczenia?

Naoglądałem się mnóstwo filmików od Stilgara, Zmasło. Wiem, jakie monitory są polecane, ale też zasięgnę Waszej opinii.

#pcmasterrace #monitory #elektronikauzytkowa
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SgtPepper1942: Ja bym brał VA. Mam IPSa już któregoś z kolei i już mnie mocno denerwuje IPS bleed, srebrzenie. Niestety jak kupowałem te 3 lata temu to nie było sensownych niezakrzywionych modeli 27". Kolejny to już na pewno będzie OLED.
  • Odpowiedz
@SgtPepper1942: Tylko VA lub OLED, IPS to g---o do kwadratu, nie da się na to patrzeć wieczorem i w ciemnym pomieszczeniu. Nawet ciemnej tapety nie ustawisz bo masz jakieś białe plamy w rogach a każde ruszenie łbem zmienia kontrast...
  • Odpowiedz
Oledy zresztą też smużą

@EpicElliot: sorry, ale to jest bzdura. OLED nie smuzy bo czas reakcji matrycy jest praktycznie natychmiastowy i mierzony w setnych częściach milisekundy.
  • Odpowiedz