Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +103
Trochę się zastanawiałam, czy opisać tu swoje traumy, ale zdecydowałam, póki co, że to zrobię. Chociaż nie sądzę, żebyście byli dobrym audytorium. Będzie długie.
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,
InnyWymiar90 +69
Chyba jeszcze nie było #pokazplecy xd
Diesel z 2008r. 200k oryginalnego przebiegu. Wymieniony olej, rozrząd, nowe opony i ustawiona zbieznosc. Chyba wymienię jeszcze klocki.
#motoryzacja #samochody
#pytanie
@cotozazycie: Nie można. W nowych też zdarzają się niespodzianki. Weź sobie sensowne assistance w razie czego i tyle.
@cotozazycie: 1,5kkm to żaden dystans.
Mam focusa z 2012 r. Nalatane 220kkm. Regularnie serwisowany. Jeżdżę nim codziennie, znam jego plusy i minusy. Gdyby ktoś zapytał mnie w tym momencie, czy pojadę do Hiszpanii, wsiadłbym i pojechał. Bo wiem na czym stoję (jeżdżę).
A usterka zdarzyć może się w każdym aucie. Znajoma twarz z pracy ma dwuletnie audi
@cotozazycie: diesel z 2008 i tylko 200k? ile razy kręcony?
@cotozazycie: nie. To auto ma 16 lat, naprawdę oczekujesz że ktokolwiek da Ci gwarancję tego, że 16-letnim samochodem pokonasz albo nie pokonasz 1500 km bez problemów?
Na to składa się pewnie ze 100 czynników, z czego z 80 pewnie będzie technicznych
Dbałem, na przeglądzie pytałem zawsze co jest do zrobienia, ma dobrze sprawdzić i co?
Pełnoletni Hyundai, dwa tygodnie po przeglądzie, trasę 1000km nad morze i powrót zrobił bez problemu, a po dwóch dniach przy wyjeździe z pracy (3km!) jebnął tylny wahacz od rdzy. W pół.
Diagnosta #!$%@?! Koreańska blacha #!$%@?. Sprzedałem to ja żyletki, bo się bałem komuś innemu to opchnąć.
@cotozazycie: Uwierze jeśli masz go od nowości, w przeciwnym razie to z 300k lekko. Bo tyle to mają 6 letnie diesle zazwyczaj, oczywiście nie w polsce bo tu każdy ma 200k nie zależenie czy 6 czy 15lat.
@Lardor: 3500 rocznie to bardzo mało, ja w ostatnie 2,5 roku naklepałem 25k autem z 1998, w tym ostatnie około 5k ze ślizgającym sprzęgłem (wymieniłem 300 km temu), w większości
Raczej nie były "regulowany". Kupiony od znajomej, znajomego ;) która miała go od nowości z salonu w PL. Był jako drugi samochód w rodzinie. Trend kilometrów zapisywanych w cepik od 2014 do 2016 kiedy go kupiłem był proporcjonalny do zrobionych wcześniej.
W każdym razie gdy go kupiłem z 150tys km od razu dałem do wymiany rozrządu i mechanik mówił, że był nie wymieniany od nowości. Podziwiał odwagę
jeszcze nie tak dawno temu jeździliśmy autem z 1997 po autostradach i nic się nie działo a jechał ponad limit
ludzie mają jako jedyne passaty B5 czy golfy 4 i nic się nie dzieje ale dla niektórych trasa autem z 2004 to jest odwaga no ludzie święci
sam mam auto z 2007 i nie widzę potrzeby zmiany przez najbliższe lata