Wpis z mikrobloga

#ukraina #rosja #wojna

US ambassador to NATO Julianne Smith: “Ukrainians asked NATO for seven PATRIOTs. And we have a very positive response…that will be coming in the next couple of days.”

No zobaczymy, szkoda że dzieci muszą ginąć żeby ktoś stwierdził że trzeba pomóc.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 19
@KrzysztofZimnoch: Ja za to mam cały czas w pamięci połamaną półnagą turystkę z Niemczech w pickupie którą jeszcze jakiś palestyński chłopak opluwa gdy ten pickup odjeżdża.

W Palestynie i Izraelu zabijają się od 50-ciu lat, każda strona zgromadziła pokaźną ilość zbrodni i nie widzę po której stronie chciałbym się opowiadać. No może po tej która bardziej pomoże Ukrainie bo to pośrednio również w naszym interesie.
  • Odpowiedz
@panzerfucker: Jak Arabowie zlikwidują Izrael to zwrócą oczy na Europę. Wg prawa koranicznego każda ziemia, która była pod władzą muzułmanów jest już ich własnością na wieki i należy ją odbić. A więc Półwysep Iberyjski, spory kawałek zachodniej Francji, Bałkany, Sycylia, ale też spory kawałek Austrii, Ukrainy. I nie słyszałem, że w wojsko izraelskie wysyłało dzieci z plecakami z trotylem, żeby się wysadzały w tłumie.
  • Odpowiedz
@Rasteris: nic takiego w Koranie nie jest napisane o podbijaniu gdzie stanął muzułmanin (to banialuki) a jedynie krzewieniu islamu (co bardziej przypomina działalność misyjną kościoła katolickiego w Afryce) - na dodatek jako ludzie księgi i poprzednich proroków nie możemy być zmuszani przemocą do przejścia na islam jeśli sami nie odpowiadamy przemocą przeciwko islamowi i muzułmanom
  • Odpowiedz
@pablum: zieeew. Mahomet najpierw mówil o nawracaniu Żydów, potem i ich zabijaniu. Podział świata w islamie jest jasny dar er islam- świat pokoju, czyli kraje muzulmańskie, reszta świat wojny. Setki zamachów terrorystycznych to pokojowe nawracanie? Powiedz o tym pokojowym nawracaniu w Bułgarii, Grecji. Masz też obrazki obcinania głów przez ISIS.
  • Odpowiedz
@Rasteris: większość palestyńskich żydów przeszła na islam bo mogli płacić niższe podatki, zostali tylko fanatycy i ortodoksi którzy się buntowali. Zamachy terrorystyczne robią jednostki skrajne (które są w każdym społeczeństwie) i najczęściej ofiarami padają inni muzułmanie. Sytuacji w Bułgarii nie znam ale w Grecji to było raczej na odwrót po 1881 roku to muzułmanie się chrzcili. ISIS to już dawno nie stanowi zagrożenia chyba, że dla pseudopaństw jak Syria.
  • Odpowiedz
@pablum: ISIS rośnie w siłe w Azji centralnej. Zamach na dyskotekę w Rosji kto zrobił? A mają sporo miejsc gdzie mogą zaistnieć, np Indie gdzie jest ostry konflikt hinduistyczno-islamski. Fanatycy hinduistyczne to też nie są jak Gandhi. Doskonałe miejsce do rozwinięcia organizacji.

Grecja i Bułgaria były przez lata długie pod okipacją islamską. W Bułgarii widziałem bardzo ciekawą cerkiew. W wykopanym dole, nad poziom gruntu wystawał tylko kawałek dachu. Bo było
  • Odpowiedz