Wpis z mikrobloga

#uk

Jaki jest najtańszy tak do 5-10£ na miesiąc sposób na internet (wi-fi)w miarę szybki?
Potrzebuje do domu, kolega wspomniał coś o małym urządzeniu, taka kostka i działa jak hotspot, bez kontraktu, bez umowy, doładowuje się i zmienia pakiet w zależności od potrzeb co miesiąc,
Bo zasilanie pceta z hotspotu z telefonu to na dłuższą metę nie rozwiązanie.
#internet #komputery #wifi #technologia #cebuladeals #oszczedzanie #oswiadczenie #finanse #wifi
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@KurczakGangBango: właśnie o czymś podobnym myślałem,
Tylko czy można tego używać jak zwykłego routera?
W sensie że tam zazwyczaj są baterie, a ja chciałbym to na stałe podłączyc do prądu, tylko czy wtedy ta bateria ciągle podładowywana nie przegrzeje się i nie spali mi chalupy ?
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: są zwykłe routery z kartą sim, ba są nawet takie zewnętrzne które umieszczasz na jakimś maszcie na dworze by był lepszy zasięg.

Ostatnio sam szukam takiego urządzenia, jednak ceny mnie skutecznie zniechęcają.
  • Odpowiedz
@adamsowaanon Yyy nie tak działa ładowanie baterii. Naładowana bateria nie jest gorąca. Dlaczego miałaby być? Jak jest naładowana to podpięty pod nią układ scalony odcina zasilanie. Może leżeć naładowana bez żadnego problemu. Zresztą sporo modeli ma wyjmowaną jak się tak bardzo boisz.
Możesz to podłączyć do normalnej ładowarki, albo nawet do usb w komputerze.
  • Odpowiedz