Wpis z mikrobloga

#leasing #ryczalt #b2b #bmw #audi

Chciałbym wziąć coś w leasing. Na ten cel mogę wyłożyć 100-120k na wpłatę własną. Rata na jaką mogę sobie pozwolić to 3000-3200 netto (Mając na uwadze możliwość odliczenia 50% vatu od raty, czyli brutto to okolice 4000) + wykup 1%.

Auto nie musi być nowe, może być nawet 1-2 roczne. Grunt, żeby było jeszcze na sensownej gwarancji.

Czy w takich pieniądzach jestem w stanie wyrwać jakieś w miarę doposażone bmw3/5 albo audi a6? Czy lepiej się obudzić i pójść do salonu skody ()?
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marcin461: a nie lepiej wplacic 2000zl miesiecznie na konto IKE, tak zeby w wieku 60 lat isc se na emeryture i dostac DODATKOWE 7000zl/miesiecznie? na c--j ci jakies plastikowe audi, zeby somsiod widizoł? xd imo juz lepiej se kupic jakies za 80k uzywane ze stanow poskladane ladnie i miec w dupie albo nawet tansze
  • Odpowiedz
@Marcin461: jak dobrze się zakręcisz to dostaniesz ponad 15%+ rabatu na BMW 3. Ja dostałem prawie 21% w grudniu i w sumie tylko dlatego wziąłem mocno doposażone (60k za same dodatki) BMW 3 G20 w leasing na identycznych warunkach, które chcesz samemu ogarnąć. Podzwoń po salonach, może się uda. Leasing na takich warunkach to niewiele poniżej 107%, najlepsze warunki dało mi Pekao (wpłata 45%, 3 lata, wykup 1%), a próbowałem
  • Odpowiedz
  • 1
@zibizz1: @stary_grat To nie kwestia brylowania. Jeździć czymś trzeba. Nie bez kozery podałem konkretną ratę na jaką mogę sobie pozwolić. To średnio 13% moich miesięcznych dochodów, czyli procent jak najbardziej akceptowalny, żeby zachować harmonię finansową. Nie należę do grupy, która ładuję 40% dochodów w auto, żeby się tylko pokazać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Marcin461 spoko, ja tez wzialem auto z rata 13% dochodów. Ale jednak obawiam sie trochę bo dochody w wakacje spadna mi o 1/3 i juz rata urosnie do 20% dochodów. Jesli nie próbowałeś elektryka to spróbuj, to nie jest dla każdego, jak ktos robi dluzsze trasy regularnie to bedzie mial dosyć ale jak masz wlasne miejsce parkingowe to jest wypas

@stary_grat To jest tez troche tak ze im wiecej wydajemy
  • Odpowiedz
@Marcin461: Bez problemu znajdziesz:

Audi a4 / a6
Bmw 3,4,5 (ten model i poprzedni)

Na te modele są fajne rabaty + ewentualnie roczny dwuletni spoko wychodzi, ale nie zdzwi się jak dostaniesz lepszą cene na nowy w finansowaniu niż na roczny
  • Odpowiedz