Aktywne Wpisy
202492 +214
Nacho_Libre +15
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Przecież to złoty środek na pogryzienia. Pies w kagańcu to może co najwyżej wk0rwić jamnika ( ͡º ͜ʖ͡º)
Spokojnie może tym zabić mniejszego psa, a człowiekowi złamać nos/wybić zęby/rozwalić łuk brwiowy
@r__k: I dlatego nie zakładają? Aby nas chronić przed uderzeniem kagańca? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@George_Liquor: Znałem kilku wlaścicieli psów, którzy nie szkolili zbytnio swoich pupili, a więc i przy zakładaniu kagańca zawszse była walka. To też byli przekonani, że pies się z tym bardzo męczy i gdy tylko jest szansa, że ktoś nie zauważy,
tak jak mówisz, ludzie zapomnieli że psy to zwierzęta, które można wytrenować do odpowiednich zachowań. Skoro nauczyli je załatwiać się na zewnątrz, można nauczyć chodzenia w kagańcu.
Wiadomo, że gorsze uderzenie kagańca niż odgryzienie twarzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@r__k: Na czterech chodzisz przy psach czy jak, że może kagańcem złamać nos?
@George_Liquor: Wyjście z psem poza własną posesję bez kagańca powinno być traktowane, jak zdjęcie zacisków hamulcowych w samochodzie przez wyjechaniem nim na drogę, czyli jako celowe stwarzanie zagrożenia za co powinna być surowa kara np. 5000zł, a za recydywę 10000 i pies do uśpienia (to właściciel sprowadziłby na psa tę karę).
Kaganiec jest po prostu niemodny. Ludzie nie chcą psu czegoś zakładać na pysk i myślą, że to coś złego. Tymczasem niekoniecznie, choć fakt faktem jest to głupawe rozwiązanie, bo to zwykłe pójście na skróty. Równie dobrze można by psa wozić w klatce, albo kazać mu nosić pampers.
Tylko niestety porządnie psa wychować to też większości ludzi się nie chce, albo nie potrafi.
@serwis-dzwieku: Ja tam nic nie pisałem o jakichś gwałtach, natomiast co chwilę jakiś czas są doniesienia o ludziach pogryzionych przez psy.