Wpis z mikrobloga

Dziwny kraj USA
Właśnie kończę oglądać 4 lipca w Miami. Słucham wystrzałów sztucznych ogni, pije przez plastikową rurkę, dookoła palą trawę, pływają jachty milionerów, ludzie siedzą na trawnikach, benzyna po 4,15. Banany po 1,8. Przejechałem 400km żadnego radaru ani tajniaków z kamerą, śmieci w jeden worek wrzucam i inne dziwy się tu dzieją.
  • 120
  • Odpowiedz
  • 1
@Hadolf_Itler z tego pewnie większość w miastach jak Baltimor, Chicago które zawyżają statystyki. W Miami bezdomni są ale na GŁÓWNYCH ulicach narkomana ja nie spotkałem. Mówię za siebie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Yahoo_ Dzień Wolności podatkowej w Stanach Zjednoczonych 16 kwietnia Dzień Wolności podatkowej w Polsce 28 czerwca resztę sobie dopowiedz jak tu piszesz że w Stanach 50% oddają państwo a w Polsce jest tak super
  • Odpowiedz
@Marko72sos:

Czyli tysiące ludzi stać fajnie żyć.

A miliony nie stać. Wiesz jak w Polsce jak masz hajs to może nie uwierzysz, ale też żyjesz na fajnym poziomie.

A wiesz może dlaczego nie mamy tyle basenów co w LA albo na Florydzie? Hmm może pogoda? W Portugalii, która jest chyba nawet biedniejsza od Polski basen ma prawie każdy, kto chce, nawet na dachach bloków w biednych dzielnicach miast są.
  • Odpowiedz
  • 0
@koniecswiatajestbliski mam hajs i fajnie żyje w domu mam basen i pompę ciepła ale jak widzę 20 radarów po krzakach, zmuszanie mnie do elektryka, gównianą służbę zdrowia za ogromne zdrowotne i normowanie wszystkiego to mi się usa podoba.
  • Odpowiedz
  • 0
@KrolWlosowzNosa @slapdash po tym ile plusów łapiecie widać że Polska to kraj
patriotów. Szkoda że nie widać tego na ulicach. Nie szukacie pozytywów tylko doszukujecie na siłę negatywy. W Polsce za obronę domu i bliskich idziesz siedzieć a do kardiologa masz zapisu na 10 lat.
  • Odpowiedz
@Marko72sos: jak Ci się podoba, to super, mi się podoba w Polsce. Mam tu wszystko czego potrzebuje. Do dobrego kardiologa mogę iść za tydzień, dwa, jak zapłacę równowartość 80$. Lubię też spacerować wieczorami po ulicach nie zastanawiając się czy nie wejdę przypadkiem w dzielnicę, z której nie wyjdę o własnych siłach.
  • Odpowiedz
W kraju co roku od kul ginie przeszło 40 000 ludzi.

@slapdash: ale to nie są ludzie ( ͡° ͜ʖ ͡°) a serio to te statystyki są mocno z dupy bo masz miejsca w USA gdzie ludzie są uzbrojeni po zęby a jednocześnie przestępczość jest mniejsza niż w Europie (New Hampshire), a takie gdzie jest jak w kraju Trzeciego Świata (wszelkie murzynowa). To tak jakbyś wrzucił
  • Odpowiedz
  • 1
@Mihaueck już nie opisywałem drogi6z miami na key west, gdzie po drodze mija się tysiące camperów wielkości domu (tysuace nie setki) oraz tysiące Domków letnisowych. I przynajmniej w lipcu wszystko nabite ludźmi po Korek.
  • Odpowiedz
  • 0
@KrolWlosowzNosa jeszcze raz powiem, w tam gdzie jestem jest spokój. W zeszłym roku Bakersfield i mogę o 3 chodzić po jednym z 20 parków miejskich. Inna rzecz że gdy w ostatnim dniu oddaliśmy samochód i z nudów poszli do centrum handlowego 3km to byliśmy jedną z 3 par piechotą.
  • Odpowiedz