Wpis z mikrobloga

Czy zakładanie i prowadzenie JDG, specjalnie pod prace B2B na etat, moz ebyc problematyczne?

Czasem tylko taką umowe oferują firmy w ofertach pracy, i nieraz tez mozna znalezc jakies zdalne stanowiska z zagranicy, wiec sie zastanawiam nad taką opcją, bo moze prędzej bym dostal jakąs robote

#praca #biznes #ksiegowosc
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@essos: nie ma czegoś takiego jak styl etatu. Na b2b odpowiadasz całym majątkiem bo jesteś niezależnym profesjonalistą, który wie co robi bez nadzoru.

W kontakt b2b można wpisać wszystko.

Etat to jest dla dużych dzieci lub statystów.

• Odpowiedz
  • 0
@programista15cm: O, to moze nie ejst tot aka zla opcja wcale. Moze warto sprobowac skoro i tak jestem bezrobotny, tylko pytanie czy jest to jakos bardzo skomplikowane pod wzgledem papierologi. No i czy moge zalozyc szybko firme dopiero po dogadaniu sie z kims kto ma mnie przyjąć
  • Odpowiedz
tylko pytanie czy jest to jakos bardzo skomplikowane pod wzgledem papierologi.

@essos: nie, teraz modny jest ryczałt także raczej możesz to w notesie robić. Ja mam ifirma moge Ci kod dac. 49Zl netto i księgowa na czacie, mailu, telefonie. Wszystko tam sam łatwo wyklikasz lub znajdziesz w FAQ. Możesz też z nimi założyć jdg, ale najlepiej to zrobić 2 dnia miesiąca (dodatkowy miesiąc małego ZUS wtedy masz)
  • Odpowiedz