Aktywne Wpisy
Marakuja +1063
Białek @M_B ty k---o j----a, takiej fałszywej persony jak ty to ciężko nie pocisnac. Specjalnie odzyskałem konto, żeby w pustym łbie może coś zaświeciło. Ty k---o z moderacji, która na wojnie by sprzedała swoja matkę, żeby swoje z-----e geny dalej puścić w świat -c--j ci w dupę, banuj.
Z pozdrowieniami,
C--j wam w dupę
#moderacja #nieruchomosci
Z pozdrowieniami,
C--j wam w dupę
#moderacja #nieruchomosci
eskejper +395
Zainspirował mnie jeden z wpisów na tagu, więc pomyślałem że sam napisze coś podobnego. I tak już marzyłem o tym żeby usunąć konto - to moje trzecie konto na wykopie i ostatnie.
@m__b jesteś po prostu żałosną k---ą bez honoru, która świadomie wplątała się w konflikty polityczne oczekując korzyści finansowych. Twój portal i społeczność wymiera - portal o którym kiedyś mówiło się że jest Polskim Redditem, dziś pozostał tylko jego cieniem. Ludzie wstydzą się przyznać że korzystają z tego portalu. Manipulujecie treściami szczególnie w kontekście nieruchomości i dajecie jakieś żasłona oświadczenia pisane na kolanie w kiblu. Usuwacie niewygodne tematy a twoi z-----i koledzy z moderacji banują bez powodu użytkowników którzy podtrzymują ten portal w ryzach. Życzę wam wszystkiego najgorszego.
Z pozdrowieniami,
C--j wam w
@m__b jesteś po prostu żałosną k---ą bez honoru, która świadomie wplątała się w konflikty polityczne oczekując korzyści finansowych. Twój portal i społeczność wymiera - portal o którym kiedyś mówiło się że jest Polskim Redditem, dziś pozostał tylko jego cieniem. Ludzie wstydzą się przyznać że korzystają z tego portalu. Manipulujecie treściami szczególnie w kontekście nieruchomości i dajecie jakieś żasłona oświadczenia pisane na kolanie w kiblu. Usuwacie niewygodne tematy a twoi z-----i koledzy z moderacji banują bez powodu użytkowników którzy podtrzymują ten portal w ryzach. Życzę wam wszystkiego najgorszego.
Z pozdrowieniami,
C--j wam w
Sprzedajemy dom i trochę się spinam z moją różową bo ona chce skorzystać z usług pośrednika, a ja jestem temu przeciwny, bo nie widzę żadnych korzyści z tego płynących, a zapłacenia 1-2% transakcji (13-26k) wydaje mi się całkowicie nieadekwatne. Bo co taki pośrednik może mi zaoferować jako sprzedającemu? Ogłoszenia sam sobie wystawię razem z "promowaniem" (co ciekawe, mnóstwo pośredników dzwoni i oferując swoje usługi, i nie specjalnie potrafią mi powiedzieć co mogą dla mnie w ogóle zrobić). Pomogą w pisaniu umowy przedwstępnej? Po mimo tego, że kończyłem prawo, to umowa przedwstępna będzie spisana u notariusza i nawet jestem gotowy za nią zapłacić. Zleci wycenę? Spoko moja różowa jest rzeczoznawcą (fakt nie wycenia domków czy mieszań tylko komercje- fabryki, magazyny, instalacje etc). Pośrednik zrobi profesjonalne zdjęcia? No spoko, ale kupujący i tak musi przyjść i zobaczyć sam, przecież nie kupi mieszkania jak spodnie w sklepie internetowym - zwrotów nie ma.
Nie wiem jak pracują pośrednicy w nieruchomościach, ale jeśli mają klienta, który szuka jakiegoś rodzaju nieruchomości no to chyba nie polegają wyłącznie na swojej bazie, tylko właśnie przeglądają ogłoszenia i mogą mu zaoferować, że coś znaleźli wtedy jest to dla mnie zrozumiałe, że się za ten czas płaci.
Jak uważacie? Czy sprzedając nieruchomość korzystalibyście z usług pośrednika? Czego od niego byście oczekiwali? Czy kupujące wolelibyście kupować bezpośrednio czy z pośrednikiem?
Pierwsze mieszkanie kupiliśmy bezpośrednio, sprzedaliśmy je bezpośrednio, działkę kupiliśmy bezpośrednio. Nie widzę żadnej korzyści z zatrudnienia takiej osoby. Jesteśmy na miejscu, możemy zawsze dom pokazać. Jak ktoś chce jakiegoś eksperta przyprowadzić to spoko, zapraszam. Nie rozumiem tego zbytnio.
#nieruchomosci #dom #mieszkanie
@tobaccotobacco: współwłasność 50/50, sprzedajemy bo potrzebujemy kasy.
@Hajo86: rozwiń, proszę - po co?
@Hajo86: Zależy czego oczekujesz. Jeśli ogarniesz protokoły przekazania, umowę notarialną (i rezerwacyjną jeśli zakup jest kredytowany przez kupujacego), ogłoszenia, realną wycenę, spotkania z klientami i nie chcesz płacic prowizji od kwoty mieszkania. Sprzedawaj sam.
Dobry pośrednik poza samą sprzedażą, nie będzie brał kwot od kupującego, ogarnie ci to
Sprzedając mieszkanie trawił nam się nieuczciwy kupujący. Wieśniak zwyczajnie nie miał kasy i myślał, że nas okręci, ale mu się nie udało.
Tak kupowaliśmy działkę. Kwota jaką zapłaciliśmy za umowę przedwstępną pomniejszyła koszt umowy przyrzeczonej. Nie widzę minusów takiego rozwiązania.
Kończyłeś to ty edukację na trzeciej klasie podstawówki, co najwyżej. Ale jak widać wykopki wszystko wciągną, ważne żeby temat był po ich myśli. XD
@Hajo86: no nie wiem, jak dla mnie to odpowiednio wysoki zadatek wpływa lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pośrednictwo to usługa premium, a z jakiegoś powodu Polacy traktują ją jako
Nie znam plusów. Nie bardzo wiem o co chodzi różowej. I tak ja się tym tematem zajmuję ¯\(ツ)/¯