Wpis z mikrobloga

@siedzacymarian: Też mi sie zdarza tak długo trzymać ser, że straci na ważności i nawet miesiąc po terminie nic mu nie ma ani smakowo, ani tym bardziej wyglądowo. Jak tak spleśniało w 2 tygodnie to musiało być bardzo źle przechowywane.
  • Odpowiedz
@siedzacymarian: kiedyś do małego sklepiku typu "GieEs" podjechał typowy warszawiak. Wchodzi i pyta czy jest ser Roquefort.
Sklepowa oczy w słup i pyta co to?
"No wie pani, taki ser z pleśnią".
"Aaaaa to mamy ser Roquefort i kiełbasę Roquefort i chleb Roquefort".

Też mi sie zdarza tak długo trzymać ser, że straci na ważności i nawet miesiąc po terminie nic mu nie ma ani smakowo, ani tym
  • Odpowiedz
zgłoś dla personelu. Tam jest tyle towaru, że czasami ciężko wszystko przejrzeć


@Tortcebulowy: trudno, ale w np w Lidlu takie rzeczy trafiają sie baaaardzo sporadycznie. Codziennie rano kilka osób przegląda towar, owoce/warzywa przebiera i odrzuca nieświeże - MOŻNA !
  • Odpowiedz
  • 0
@siedzacymarian: zgłoś do sanepidu. Jakoś inne sklepy nie mają tego problemu, a w biedrze jak w chlewie: przeterminowane, zepsute albo ser czy mleko stoi na palecie cały dzień poza lodówką, a w końcu ląduje na "promocji".
#!$%@?ć, #!$%@?ć i jeszcze raz #!$%@?ć takie coś.
  • Odpowiedz