Wpis z mikrobloga

@Sylar69: ok pogooglalem. Dalej nie wiem jak oblozysz z tego kociolek zarem wokol :)

Jak my robimy kociolek to wsadzamy go w zar zeby nie dostawal temperatury tylko od dolu.
  • Odpowiedz
@Sylar69: No wyglada zacnie :)

na ognisku wcześniej robiło się prawie dwie godziny


I o to chodzi. Powoli na zarze i oblozenie calego kociolka zarem a nie ogniem. Wtedy ladnie cala kapusta jest rownomiernie przypieczona.

Ale nie przypominam sobie zeby 2h to trwalo :))
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@gorzki99 nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale nawet nie muszę mieszać w trakcie, a wszystko i tak jest równomiernie upieczone, nawet kapusta z dołu i z góry jest taka sama ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Sylar69: Nigdy nie mieszamy :)
Ale czasem sie zdazy tak ze kapusta od gory nie do konca jest upieczona (jest bardziej "uduszona" niz spieczona)

Ale jak oblozysz caly zarem to juz jest ok.

Mowie oczywiscie o lisciach kapusty ktorymi wykladamy scianki kociolka
  • Odpowiedz