Wpis z mikrobloga

Zazdroszczę dzieciakom wakacji, zazdroszczę tych lat młodości, tej beztroski, tych sił. Niby dopiero 34 lata mam i jeszcze dużo przede mną ale z roku na rok coraz bardziej uświadamiam sobie, że piękne czasy to już byli i nie wrócą. Teraz jest po prostu inaczej, nie ma tego "czegoś" po prostu. Może ja po prostu tak szybko zdziadziałem i to wszystko po prostu siedzi w mojej głowie. Pozdrawiam serdecznie dobrych chłopaków trzymajta się tam ludziska. #gownowpis #zalesie
  • 54
  • Odpowiedz
ale #!$%@?, każdy dorosły może iść na zjeżdżalnie

@r333m4k444: 30 letniego, samotnego faceta nikt nie wpuści do centrum zabaw dla dzieci, bo obsługa weźmie cię za debila albo zboczeńca.

A mając małe dziecko można legalnie wchodzić w takie miejsca, czołgać się w ruchach i zjeżdżać na dmuchanych zjeżdżalniach pod pretekstem "asekuracji maluszka". Zajebista zabawa ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Świat już niczego ciekawego nie proponuje.

@eeehhh: Jeżeli ktoś ma 30 lat uważa, że już przeżył wszytko, wszystko widział, czas spisać testament i wybierać kolor nagrobka to ma coś z głową. Sorry ziom ale z twoich wpisów bije taka smutna depresja i zgorzkniałość.
  • Odpowiedz
@bandera: co przeżywasz drugi raz z dzieckiem? Poznawanie mnóstwa nowych ludzi? Pierwszy festiwal? Zaliczanie małolatek? Poznawanie nowych miejsc i emocji ? Xd Koszajada se przewiń i daj se na luz, nie pleć bzdur. Żeby se lego kupić nie trzeba strzelać goli. Pozwalam

1. Zrób sobie dzieciaka i postarzej się 10 lat w rok

2 weź sobie 15 lat młodsza i odmłódź się 10 lat w weekend

@Vateusz23: mowie
  • Odpowiedz
nie chce mi sie wszystkim odpisywac - mi duzo radosci zabawa z synem np modelami na pilota, pokazywanie 7 latkowi jak dziala swiat albo jakies fizyczne zjawiska - dla mnie to w #!$%@? fun i sam czuje sie jak dziecko jak robimy taki tor przeszkod dla modelu rc to jeszcze nikt nie zrobil
  • Odpowiedz
@Nusantara: No adpersonam to się nie spodziewałem szczerze mówiąc, tylko dlatego że nadrobiłem stracone lata, spełniłem swoje zachcianki i pozwoliłem sobie na wszystko czego kiedyś nie mogłem XD W tym ścieku internetu już nic mnie nie zdziwi.

Chyba naprawdę dzieciaka trzeba sobie zrobić, a nawet kilka, żeby znowu znaleźć sens. Albo zamiast dawać się uwodzić marketingowcom i konsumpcjonistom, pogadać z jakimś ogarniętym księdzem o życiu. No ale przecież mam coś
  • Odpowiedz
No adpersonam to się nie spodziewałem

@eeehhh: Przepraszam jeżeli odebrałeś mój komentarz jako obelgę, nie to było moim celem.

Po prostu nie potrafię zrozumieć jak dla kogoś trzydziestka może być końcem życia. Faktycznie z twoich wpisów bije depresja i problem ze znalezieniem sensu w życiu. Może faktycznie porozmawiaj z księdzem albo psychologiem, bez urazy oczywiście
  • Odpowiedz
Po prostu nie potrafię zrozumieć jak dla kogoś trzydziestka może być końcem życia

@Nusantara: Ja nie mówię że po trzydziestce jest jakiś koniec. Ja mówię że ten gnający, zjadający już własny ogon system i ta rzeczywistość ustawiona oklepanymi schematami do niczego nie prowadzi. Możesz osiągnąć wszystko co chcesz, a to i tak nic nie znaczy.
eeehhh - >Po prostu nie potrafię zrozumieć jak dla kogoś trzydziestka może być końcem...
  • Odpowiedz
@eeehhh: Nie uwierze, ze sprobowales wszystkiego i byles wszedzie. Z nudow wybieral bym miejsca w ktore nie dotarlem. Chociaz w domu tez jest fajnie, moze pomieszkal bym w innym miescie. Hobby tez mozna sprobowac znalezc nowe i w razie czego zajac sie czyms innym. Ogranicza cie tylko czas i pieniadze. Oczywiscie przyznaje Ci racje, ze pewnie z czasem to by wszystko spowszednialo, ale chyba nie tak szybko jak w twoim
  • Odpowiedz
potrafię zrozumieć jak dla kogoś trzydziestka może być końcem życia. Faktycznie z twoich wpisów bije depresja i problem ze znalezieniem sensu w życiu. Może faktycznie porozmawiaj z księdzem albo psychologiem, bez urazy oczy

@eeehhh:

Podobne przemyślenia, 37 lat tutaj, nie zwiedziłem całego świata i wszystkich dziewczyn nie zaliczyłem ale po którejś z kolei wyprawie, związku, szczególnie jak ja gdy już jest się spełnionym ojcem i ma się żonę, dom, mieszkanie,
  • Odpowiedz